Nu grabi timpul – Tot ce faci acum este la fel de important precum visurile din viitor

1
De Teodora Tirca
26 mai 2020

De ce te grabesti in viata? Fa chiar acum o pauza si gandeste-te la asta. Raspunde-ti la aceasta intrebare. Daca te-ai opri si ai deschide ochii?

Ce vezi? Cum esti? Ce simti? Cine esti? Te bucuri cu adevarat de timpul petrecut pe pamant? Apreciezi ceea ce ai reusit pana acum? Esti fericita in momentul prezent? Iti place ceea ce ai devenit?

Fa un pas in spate. Nu te mai grabi nicaieri. Nu mai fugi prin viata. Nu forta destinul. Nu grabi timpul. Nu iti mai face griji pentru lucrurile care nu conteaza. Pune-ti viitorul in mainile lui Dumnezeu, ai incredere in el si incearca sa te bucuri de aceasta calatorie.

Incetineste…

Te-ai intrebat vreodata de ce toata lumea pare sa se grabeasca in viata? Ne grabim la munca, la scoala, acasa… ne grabim sa ne implinim visuri, sa incheiem capitole, sa trecem peste anumite momente. Ne grabim sa ajungem intr-un loc anume, sa ne terminam sarcinile, sa mancam mai repede si sa punem capat unor conversatii. Zi de zi ne grabim… dar din ce motiv? Nu este ca si cum ne-am trezi intr-o zi va veni cineva la usa si ne va spune „Ai ramas fara timp.”

Da, stiu ca viata este scurta, ca in cele din urma vom muri cu totii. Stiu ca timpul este valoros. Dar de ce sa nu ne bucuram de fiecare secunda pe care o avem? Suntem aici pe aceasta planeta atatia ani si noi nu facem nimic altceva decat sa alergam prin viata, sa grabim ceea ce ar trebui de fapt trait cu adevarat.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.