Nu-ti mai cere scuze. Ai dreptul sa faci ce iti dicteaza inima

1
De Cristina Tudor
30 apr. 2019

Ai dreptul sa faci ce iti dicteaza inima. Acesta este, probabil, cel mai frumos sfat primit de la bunica mea. Acest sfat vine din profunzimea adanca a sufletului ei, in care toate dorintele si visurile au fost adanc ingropate.

Nu poti fi aceeasi persoana care ai fost in urma cu un an, o luna sau chiar cu 15 minute. Ai dreptul sa cresti. Ai dreptul sa te schimbi. Ai dreptul sa faci ce iti dicteaza inima.

Niciodata nu am inteles de ce oamenii trebuie sa isi ceara scuze pentru ceea ce sunt. De ce ne este teama de a spune ce simtim, de a ne exprima liber, de a fi noi insine, de a face alegerile pe care le vrem, de a ne urma visurile?

De ce ne traim viata gandindu-ne la ce spun sau fac alte persoane?

De ce nu ne lasam ghidati de intuitie? De inima noastra? De ce lasam ca altii sa ne conduca?

Ai dreptul sa faci ce iti dicteaza inima. Acesta este, probabil, cel mai frumos sfat primit de la bunica mea. Acest sfat vine din profunzimea adanca a sufletului ei, in care toate dorintele si visurile au fost adanc ingropate. Acest sfat vine din partea unei persoane care a sacrificat tot de dragul oamenilor din jurul ei. Si intotdeauna stau sa ma intreb… oare a fost vreodata fericita cu adevarat?

Acum, de fiecare data cand sunt cu un picior in prapastie sau la rascruce de drumuri incerc sa ma gandesc la mine. Doar la mine. Stiu ca inima mea este cea care ma va indruma si ma ajuta sa aleg ce este mai bine pentru viitorul meu.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.