5 obiceiuri toxice care te consuma de energie si nu-ti permit sa fii fericita cu adevarat

1
De Cristina Tudor
13 ian. 2022

Este timpul sa te desprinzi de toate obiceiurile toxice care nu iti permit sa fii fericita.

Iubeste-te suficient pentru a renunta la mentalitatile si rutinele care ti-au ranit sufletul atat de mult timp.

Ca sa intelegi despre ce vorbim, vom incepe acest material cu un exercitiu. Imagineaza-ti ca esti in masina, mergi pe o strada pe care nu ai mai fost pana acum. Asculti muzica tare la radio si, in acelasi timp, incerci sa fii atenta la GPS pentru a nu gresi traseul. Aopi ajungi brusc intr-o intersectie cu multe stradute si incepi sa te panichezi. Esti confuza, asa ca dai volumul muzicii la minim astfel incat sa te concentrezi doar pe GPS.

Aceasta este viata ta. Zgomotul muzicii este cel pe care trebuie sa il elimini pentru a te concentra la ce conteaza cu adevarat. Acesta este zgomotul inutil care nu iti permite sa iti dai seama incotro trebuie sa mergi, care este drumul potrivit pentru tine.

Oprind muzica reusesti sa gasesti claritate atunci cand ai cea mai mare nevoie. Acum este timpul sa aplici acelasi principiu pentru toate celelalte zgomote din viata ta, incepand chiar cu zgomotul din capul tau. Insa cum faci asta?

Primul pas este eliminarea obiceiurilor toxice, care iti consuma energie, care sustin aceste zgomote. Iata care sunt cele mai intalnite aceste obiceiuri:

1. Pretinzi ca totul este in regula cand, de fapt, nu este

Te simti coplesita? Vrei sa renunti? Sincer, nu este nicio rusine in acest lucru. Nu esti un robot. Nu este nicio rusine sa recunosti fata de tine ca te simti epuizata, ca nu mai ai energie si ca nu stii ce sa mai faci pentru a fi bine. Aceasta este o parte naturala a fiintei umane. Simplul fapt ca esti constienta de acest lucru inseamna ca esti capabila sa schimbi ceva.

Nu trebuie sa fii intotdeauna puternica si nu trebuie sa dovedesti constant ca totul merge bine. Viata nu este perfecta, tu nu esti perfecta, nimeni nu este perfect. Accepta si momentele mai putin frumoase, simte tot ce inima ta vrea sa simti si invata din fiecare experienta. Renuntala pozitivitatea toxica.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: depositphotos.com