3 pasi pentru detoxifierea emotionala in cuplu

1
De Cristina Tudor
8 apr. 2021

In general, cand auzim cuvantul „detoxifiere”, avem tendinta sa ne gandim la schimbari in alimentatie.

Insa si planul nostru emotional are nevoie de detoxifiere, caci emotiile si gandurile negative ne pot face cu adevarat rau, atat psihic, cat si fizic. Atunci cand incercam sa revitalizam viata de cuplu, acesti cativa pasi ai detoxifierii emotionale in relatie pot fi de mare ajutor.

Greutatile, grijile, presiunile din partea celorlalti si sociale, chiar si imbolnavirea incarca legatura pe care o avem cu partenerul de viata. Astfel ca simtim uneori nevoia de o schimbare, de nou, simtim nevoia sa ne inveselim si sa ne recapatam optimismul si voia buna in cuplu.

Ce sunt „toxinele” emotionale?

Toate acele sentimente si ganduri negative pe care le resimtim in urma sau in fata unor situatii neplacute sau care ar putea sa ne scoata din confort pot avea efect toxic asupra echilibrului nostru emotional.

Cele mai comune „toxine” emotionale sunt furia, ura, ranchiuna, frustrarea, dezamagirea, rautatea, gelozia, dar si stresul cronic.

Adesea, pentru a rupe lantul avem nevoie sa iesim putin din rutina si sa facem ceva pentru noi si pentru relatia noastra pentru a iesi din cercul vicios.

In ceea ce priveste detoxifierea emotionala in cuplu, aceasta nu presupune doar atingerea unui echilibru interior, ci si indepartarea de toate prejudecatile si experientele negative cu care am venit din alte relatii si pe care avem tendinta de a le arunca in spatele partenerului. Uneori poate fi vorba chiar de comportamente invatate in familia in care am acrescut.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.