Psihologii dezvaluie 5 moduri de a elimina bagajele emotionale din viata ta pentru a fi din nou fericita

1
De Teodora Tirca
25 nov. 2021

Daca esti blocata intr-un stres emotional sau in traumele vechi, te impiedici singura sa traiesti o viata fericita si frumoasa.

De asemenea, bagajul emotional te poate determina sa ai un comportament negativ cu privire la schimbari, la adaptare si la suprimarea emotiilor, crescand totodata riscul de suferinta emotionala.

Cu totii purtam prin viata bagaje emotionale… insa daca acestea ajung sa interfereze cu viata noastra si ajung sa cantareasca prea mult, sa ne influenteze prezentul si sa ne decida viitorul, atunci inseamna ca este timpul sa le eliminam unul cate unul.

Ce este bagajul emotional?

Bagajul emotional este orice emotie negativa, neprocesata, neacceptata, din experientele trecute. Acestea ar putea fi amintiri la care ne gandim foarte des, traume din trecut, experiente neplacute sau lucruri care au creat foarte mult stres. Pastrarea acestor amintiri poate interfera cu viata noastra.

De ce bagajul emotional este atat de daunator si periculos?

Daca esti blocata intr-un stres emotional sau in traumele vechi, te impiedici singura sa traiesti o viata fericita si frumoasa. De asemenea, bagajul emotional te poate determina sa ai un comportament negativ cu privire la schimbari, la adaptare si la suprimarea emotiilor, crescand totodata riscul de suferinta emotionala.

Ce presupune inteligenta emotionala?

Inteligenta emotionala matura si sanatoasa inseamna sa poti intelege si sa gestionezi emotiile. A fi inteligent din punct de vedere emotional inseamna ca poti…

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Pexels.com.