Psihologii explica de ce cuplurile se despart chiar si atunci cand exista iubire intre parteneri

1
De Cristina Tudor
19 mai 2022

Iata principalele motive pentru care oamenii se indeparteaza unul de celalalt si, intr-un final, ajung sa devina straini si sa mearga pe drumuri separate in viata!

Iubirea este un sentiment complicat si uneori nu este suficienta pentru a ii face pe oameni sa ramana impreuna. Poti sa iubesti o persoana din toata inima, insa asta nu inseamna ca este persoana potrivita pentru tine. Relatiile se pot destrama chiar si atunci cand intre tine si partenerul de cuplu exista dragoste reciproca.

Viata si circumstantele acesteia ne arata ca relatiile nu sunt usoare. Psihologii ne dezvaluie care sunt motivele pentru care cuplurile se despart (chiar si atunci cand intre parteneri inca exista iubire). Iata principalele motive pentru care oamenii se indeparteaza unul de celalalt si, intr-un final, ajung sa devina straini si sa mearga pe drumuri separate in viata:

1. Nu mai exista comunicare

Comunicarea este o parte esentiala a unei relatii (fie ca vorbim despre o relatie de iubire, o relatie intre mama si fiica, o relatie de munca, o relatie de prietenie). Unul dintre cele mai intalnite motive pentru care oamenii se distanteaza unul de celalalt este ca nu mai comunica asa cum o faceau la inceputul relatiei, iar acest lucru construieste ziduri in jurul inimii.

2. Prioritatile ajung sa se se schimbe

Daca la inceputul relatiei ai face orice pentru a fi cu partenerul de cuplu, ai sta treaza toata noaptea vorbind cu el la telefon sau trimitandu-i mesaje, odata cu trecerea timpului intervine confortul, iar munca investita in relatie se diminueaza. Prioritatile se schimba radical.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: depositphotos.com