Ramai singura pana cand gasesti persoana care poate sa-ti fie mai mult decat iubit

1
De Maria Dima
22 mai 2020

Cunosc o multime de femei care ar prefera sa ramana pe veci intr-o relatie teribil de trista decat sa fie singure. Am fost si eu acolo. Ma rog, nu eu, o versiune trecuta de-a mea care investea in relatii toxice, le tinea lumanarea altora, ca sa se schimbe, sau isi dona benevol inima impanata de sentimene nobile unora care nu meritau nici atentia, daramite dragostea mea.

De ce ai oferi cuiva atata importanta, cand pentru el nu esti decat o optiune secundara?

De ce te-ai zbate pentru o relatie destinata esecului, de vreme ce lupti de una singura? De ce sa duci cruciade de lamurire cu cineva care nu vrea sa inteleaga? La ce folos sa le faci pe toate asteptand ca el sa se schimbe si intr-o buna zi sa aprecieze ce binecuvantare esti in viata lui?

Nu mai bine singura decat asa? Nu iti sta mai bine neplansa, deloc stoarsa de puteri si de speranta, rabdatoare si increzatoare ca meriti mai mult? O, si inca ce frumos ti-ar veni!

Sa stiti ca si eu simt adesea compasiune pentru varianta mea cea veche, careia ii placea sa sufere si se mintea zicand ca e de fapt om bun, care se sacrifica pentru iubire si care crede in sanse… chiar daca erau desarte si fara numar. Adevarul este ca mai avea inca de suferit, nu era gata.

Odata ce a invatat ca iubirea nu trebuie sa implice drama si perpelire emotionala, the old me si-a luat la revedere, si-a strans catrafusele, s-a uitat in ochii mei si a zis ca nu a fost nimic personal. Trebuia sa invat. Mi-a lasat lectiile astea pe care m-a facut sa jur ca le respect in orice relatie viitoare:

  • Ramai singura pana cand gasesti persoana care poate sa-ti fie mai mult decat iubit

Trebuie cautat omul care sa-ti fie cel mai bun prieten. Care sa-ti imprumute din curajul lui, la nevoie. Care sa-ti fie scut si sanctuar. Iubiti, amanti, aventurieri se gasesc pe toate gardurile. Un partener care face mai mult decat asta e unul la un milion.

  • Ramai singura pana cand cunosti omul care te accepta si te apreciaza asa cum esti

Adica cel care nu te judeca si nu face misto de fricile si nesigurantele tale. Sau si mai bine: omul care iti cunoaste imperfectiunile, dar nu te face niciodata sa te simti mai mica sau mai putin importanta din cauza lor.

Ce-as fi vrut sa stiu mai devreme in viata

  • Ramai singura pana cand dai de persoana care-ti vede adevarata valoare

Asta inseamna ca nu te arunci numai in bratele celui care pare sa aiba un ochi bun. El trebuie sa-ti arate mereu cat esti de senzationala, chiar si atunci cand tu l-ai luat pe “nu” in brate.

Alege o persoana care te impinge cu forta, atunci cand trebuie, spre visurile tale, indiferent cat de mari si de speriat par la prima vedere. Cineva care te lasa sa-ti iei zborul, dar care e capabil sa te prinda cand cazi.

De ce sa-ti cauti „Alesul” te impiedica, de fapt, sa fii fericita

  • Ramai singura pana cand intalnesti partenerul care se da peste cap ca sa fii fericita

Atentie, nu te increde in gesturile marete facute din disperarea de a te tine langa el atunci cand greseste, ci in persoana pentru care fericirea ta este tot ce conteaza pe lumea asta.

Acest tip de partener o sa investeasca mereu in relatia voastra pentru a proteja si creste constant sentimenele ce va leaga.

  • Ramai singura pana cand gasesti persoana care te va sustine neconditionat

Partea cu “la bine si la rau” intra in vigoare aici, pentru ca e vorba de un om deosebit care nu face disctinctie intre problemele lui si problemele tale.

Un asemenea partener o sa te tina de mana si atunci cand iti e tie rusine de tine, o sa le inchida gura celor care te vorbesc de rau si o sa-ti aduca la tacere injuriile pe care ti le aduci singura. O sa fie acolo cand intreaga lume pare sa fie impotriva ta.

Foto: Unsplash.com