Cele 22 de reguli pentru o viata lipsita de stres direct de la liderul psihiatriei mondiale

1
De Cristina Tudor
28 apr. 2019

Iata care sunt cele mai importante 22 de sfaturi despre cum sa avem o viata lipsita de stres:

Cu un total de 30 de carti pe tema psihologiei si sute de articole stiintifice pe teme importante din domeniile psihoterapiei si psihologiei, Mikhail Litvak este considerat unul dintre cei mai buni psihologi.

1. Daca toate actiunile tale sunt planificate, fericirea va urma in mod firesc.

2. Daca vrei sa afli cine este cel mai mare dusman al tau, uita-te in oglinda. Cand esti gata sa-l infrunti, nu vei mai avea nicio problema sa-i nfrunti pe ceilalti.

3. Nu alerga dupa fericire. Nu o vei gasi. Fericirea te va gasi pe tine. Adevarata fericire o vei gasi in tine. Iar cea mai scurta cale sa ajungi acolo este sa te dezvolti ca persoana.

4. Daca o persoana nu are nimic bun de spus despre sine, dar vrea sa vorbeasca, incepe sa-i vorbeasca de rau pe altii.

5. Stai departe de oamenii care nu au nimic bun de spus despre ei insisi. Sunt predispusi sa inceapa sa ii vorbeasca rau si pe ceilalti.

6. Abilitatea de a iubi si de a stapani singuratatea este un semn al maturitatii spirituale. Cu totii functionam mai bine cand suntem singuri.

7. Visurile – vocea posibilitatilor noastre. Eu nu visez sa cant la opera. Nu am nici voce, nici auz muzical. Dar daca as fi visat, prin urmare, ar fi un rezultat al abilitatilor mele si as incerca din rasputeri sa ajung la opera. Doar ar trebui sa gandesc modul prin care as realiza acest vis. Important este sa nu te grabesti, pentru ca atunci se intampla destul de repede. Este bine cand o persoana spune urmatoarele: „Doar pe asta ma concentrez, incercand sa-mi vad visele implinite.

8. Daca vrei ceva, nu cere permisiunea. Nu o vei obtine.

9. Capacitatea de a iubi si de a indura singuratatea este un indicator al maturitatii spirituale. Cele mai bune lucruri le facem in singuratate.

10. Atinge succesul, vor trece supararile.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.