Secretul fericirii? Invata sa fii recunoscatoare pentru tot ce ai

1
De Cristina Tudor
30 aug. 2019

Nu uita ca fericirea nu pica din cer. Tu singura iti construiesti fericirea… cu propriile ganduri.

Incepem acest material cu un exercitiu: enumara intre 5 si 10 lucruri pentru care esti recunoscatoare in acest moment. Aceste lucruri pot varia de la bunatatea pe care oamenii ti-au aratat-o in ultima vreme la o minte sanatoasa si un corp sanatos care iti permit sa te bucuri de viata.

Pe masura ce intelegi tot ce ai trait pana acum si cate ai reusit sa realizezi, poti invata cat de norocoasa esti. De asemenea, poti invata sa fii recunoscatoare in avans pentru lucrurile minunate care urmeaza sa ti se intample – aceasta recunostinta viitoare este la fel de importanta ca cea prezenta.

Poti incepe sa simti recunostinta fata de viitorul tau – noi oportunitati, noi schimbari, noi perspective in cariera, noi prieteni, noi iubiri, noi calatorii.

Printre beneficiile de a face din recunostinta un obicei zilnic se numara si atitudinea pozitiva si, bineinteles, fericirea care vine din lucrurile marunte.

Recunostinta este o practica atat de bogata, care te poate invata atat de multe lucruri minunate. Poate fi inaltatoare, netezind marginile vietii tale. Te poate conecta profund la propria viata, la sufletul tau, ajutandu-te sa cresti tot mai mult. In cele din urma, recunostinta este un drum care te conduce direct catre inima ta – acolo inveti sa te accepti pentru ceea ce esti.

Inveti sa accepti tot ce se intampla in viata ta. Inveti sa accepti ca fiecare moment a ajutat la construirea ta.

Acceptarea este poarta ta de incredere. Esti exact acolo unde trebuie sa fii – mereu ai fost, mereu vei fi. Si asta deoarece Universul are un plan special pentru tine.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: Shutterstock.com