Secretul linistii in cuplu

1
De Cristina Tudor
13 feb. 2020

La inceput, totul a fost minunat. Iti ghicea fiecare gand, iti indeplinea fiecare dorinta si parea facut pentru tine. Nu iti venea sa crezi ca, in sfarsit, ai gasit un barbat care te intelege, te sustine si te iubeste asa cum o face el.

Insa pe masura ce ati avansat in relatie, lucrurile s-au schimbat iar el pare sa fi devenit un adevarat monstru care nici macar nu vrea sa recunoasca faptul ca este asa. De fiecare data cand ii spui ca s-a schimbat, neaga cu vehementa.

Sa stii ca nu te minte cand spune asta. La inceputul unei relatii, atunci cand cei doi sunt inca niste straini, fiecare este capabil sa pastreze anumite aparente, sa dea ceea ce are mai bun. Insa pe masura ce relatia evolueaza, parteneriir revin la comportamentul care le este de fapt caracteristic.

Iar ca lucrurile sa fie si mai complicate, relatiile de cuplu sunt ca niste creuzete care ne dau ocazia de a ne vindeca ranile din copilarie si din alte vieti si de a evolua. Sa fugi de un partener de cuplu care nu iti mai place fara sa fi invatat lectia nu este cea mai fericita solutie pentru ca, inevitabil, te vei lovi de o problema similara.

Atunci cand intre tine si partenerul tau au loc certuri aprige, manifesta compasiune si intelegere fata de amandoi. Intr-una din cartile sale, Eckhart Tolle vorbeste despre corpul durere care preia haturile si obliga persoana sa se comporte intr-un anumit fel.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Getty Images.