Semnificatiile spirituale ale soimilor: Ce inseamna cand ii vezi tot timpul

1
De Maria Constantin
18 mai 2023

Fie ca iti apar in vis sau ii zaresti zburand, soimii iti pot comunica mesaje importante. Iata ce simbolizeaza aceste pasari si la ce sa te astepti de fiecare data cand le intalnesti.

Soimii sunt pasari inteligente, al caror zbor transmite siguranta si maiestrie, cu o vedere incredibila, semn al increderii si puterii. „Soimii reprezinta viziunea clara si intelegerea profunda si au un simt acut al directiei”, spune astrologul Stina Garbis. Aceste pasari simbolizeaza si inteligenta, adaptabilitate, curaj, inversunare si loialitate.

Chiar si expresia „a vedea ca un soim” reda imaginea puternica a acestei creaturi, in special fiindca soimii semnifica cat de important este sa vezi ceea ce conteaza si sa actionezi in consecinta, explica consilierul intuitiv Shifra Nerenberg.

Dincolo de simbolismul lor general, soimii au semnificatii importante in multe culturi si religii, scrie Mind Body Green.

In budism:

Potrivit expertei ezoterice Inbaal Honigman, soimii reprezinta „uniunea cu marele spirit si sunt vazuti ca un mijloc de trecere intre lumi”.

In hinduism:

In aceasta religie, soimii au o puternica asociere cu intinerirea, arata Honigman.

In crestinism:

Soimii simbolizeaza intelepciune, considera experta.

Cuvintele-cheie asociate cu soimii:

– claritate
– incredere
– intuitie
– putere
– protectie
– mesager
– incredere
– viziune
– intelepciune

6 semnificatii spirituale ale soimilor

Spirit critic

„In mod simbolic, soimii pot insemna ca esti prea critica cu tine insati si/sau cu ceilalti”, explica Nerenberg, adaugand ca, asemenea simbolurilor multor pasari, soimii corespund elementului aer, care are legatura cu mintea (ganduri, intelect, perspective, idei, judecati si interese).

Comunicarea unor mesaje

Din punct de vedere spiritual, soimii pot fi vazuti ca mesageri intre lumi, ca niste „creaturi care pot exista in planuri diferite”, spune Honigman.

Interpretarea viselor: Ce inseamna cand visezi un caine?

Incredere in sine

Soimii sunt creaturi instinctive si actioneaza pe baza nevoilor. „Fac ceea ce trebuie si ce e bun pentru ei. In acest fel, soimii ne amintesc sa avem incredere in noi indreptandu-ne catre adevarurile noastre interioare, adica intuitia sau intelepciunea interioara”, explica Nerenberg.

Pregatirea pentru schimbare

Soimii sunt sinonimi cu a privi inainte si a te pregati pentru noi posibilitati. „Pot insemna ca trebuie sa privesti spre viitor si sa te pregatesti de schimbari care au nevoie de o directie”, spune Garbis.

Claritate si viziune spirituala

Soimii au o vedere incredibila si au o capacitate de observatie pe distante mari. Abilitatea lor de a vedea clar si de a acoperi distante mari simbolizeaza previziune, claritate si viziune spirituala, explica Honigman.

Succes

Soimii sunt pasari de prada aflate mereu in cautarea unei noi oportunitati pentru a-si asigura hrana. „Semnificatia spirituala a soimului deasupra campului este incercarea reusita”, spune Honigman. Garbis este de acord, adaugand ca i se intampla des sa vada soimii cu prada lor, ceea ce reprezinta abundenta „si ca vei reusi mereu sa ai grija de tine si de familia ta”.

Ce inseamna cand visezi soimi

Soimii care apar in vis aduc mesaje puternice. „Ar putea fi un mesaj din forul tau interior care iti aminteste ca, asemenea pasarilor de prada, nu poti fi imblanzita”, arata Honigman.

O alta semnificatie poate fi despre increderea in cunostintele tale. „Mesajul ar putea avea si rostul de a-ti aminti despre intelepciunea ta”, este de parere Honigman, adaugand ca soimii sunt foarte inteligenti „iar daca nu ai incredere in tine si in propria judecata, visul ti-ar putea oferi un echilibru si ti-ar aminti valoarea ta reala”.

Visul ar putea insemna si faptul ca se apropie niste schimbari, crede Garbis, adaugand: „Ia in considerare schimbarile din viata – poate vine o schimbare majora care necesita atentie.”

Ce sa faci daca vezi mereu soimi

Cand ti se intampla sa vezi des soimi, universul comunica cu tine. Aceste pasari ti-ar putea arata cum sa obtii claritate asupra a ceea ce vrei si sa ai incredere ca vei sti cand sa actionezi.

„Cand soimii ti se arata – in viata reala, in vis, in imagini repetate – e un mesaj clar sa te pregatesti si sa actionezi cu precizie. E mai bine sa astepti, sa-ti vezi clar drumul inainte si sa-ti urmaresti tinta pe baza unui plan decat sa actionezi fara chibzuinta”, noteaza Nerenberg

Mesajul poate fi si o incurajare de a cauta ceea ce vrei. „E un mesaj de la spirit ca ar trebui sa-ti cauti visul si sa ti-l implinesti. Iti spune sa nu te temi si ca ai toate calitatile necesare pentru a reusi”, explica Honigman.

Foto: depositphotos.com