Sfatul psihologului: cum sa treci cu bine de Valentine’s Day daca esti singura

1
De Cristina Tudor
12 feb. 2020

Depresie de Valentine’s Day? Ne place sau nu, incercam sa ramanem indiferenti sau ne transformam in carcotasi, Valentine’s Day se apropie si va fi, inevitabil, peste tot: feed-ul de Facebook, Instagram, vitrinele magazinelor, in mall-uri si restaurante. Valentine’s Day pare ca vrea sa acapareze toata atentia.

Stim cu totii ca tocmai atunci cand suntem singuri ni se pare ca toata lumea este intr-o relatie si vedem, mai mult ca oricand, toate cuplurile mergand fericite de mana. Ziua Indragostitilor are darul de a amplifica acest fenomen, cu toate inimioarele, dulcegariile si pozele frumoase care ne inconjoara.
In opinia cunoscutului psiholog Angela Nutu, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, marketing-ul excesiv de Ziua Indragostitilor si cautarea acceptarii sociale pot face deprimanta aceasta zi daca suntem singuri, indiferent de alegere sau de circumstante. “Este greu sa nu-ti constientizezi singuratatea atunci cand esti bombardat cu comedii romantice la televizor, romane romantice si inimioare in magazine, reclame care nu se termina niciodata si anunturi despre evenimente si petreceri speciale pentru indragostiti”, declara psihologul Angela Nutu.

Cum sa NU intram in depresie de Valentine’s Day

Daca suntem insa hotarati sa facem fata presiunii Zilei Indragostitilor si vrem sa reusim sa ne bucuram de singuratatea noastra, iata ce putem face:

1. Invata sa apreciezi singuratatea! „Singuratatea nu este o unitate de masura obiectiva sau subiectiva a calitatii vietii.”

De exemplu, multi dintre cei aflati in cuplu desi, conform unei perceptii exterioare, ”ar trebui” sa fie si fericiti, de multe ori se simt singuri, neintelesi, neapreciati si chiar neiubiti. Acest lucru se intampla pentru ca ne asteptam ca starea noastra de bine sa depinda de cineva si nu de noi insine, pentru ca tanjim sa facem parte dintr-un cuplu fara a ne cunoaste cu adevarat pe noi insine si fara a stii ce ne dorim cu adevarat. Statisticile despre divort si povestile casatoriilor nefericite ne arata o realitatea de care uitam usor cand aparent suntem inconjurati doar de dragoste romantica.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.