5 sfaturi care te ajuta sa iei permisul de conducere din prima incercare

1
De Cristina Tudor
9 dec. 2020

Pentru unii, muma, pentru altii, ciuma. Cam asa poate fi rezumata, pe scurt, experienta examenului pentru obtinerea permisului de conducere.

In timp ce unii abia asteapta varsta de 18 ani ca sa poata conduce si iau permisul fluierand, altii pica cu gratie examenul scris sau proba practica. Daca acest lucru este privit cu seriozitate, asa cum ar si trebui, examenul nu e chiar atat de speriat. Am adunat de la specialisti cateva sfaturi pentru a lua permisul de conducere usor si fara stres.

Colaboreaza cu instructorul auto

Este important sa gasesti un instructor auto cu care sa rezonezi si care sa iti explice calm si clar ceea ce ai de nevoie sa stii. Cere recomandari inainte sa incepi lectiile si incearca sa ai o discutie cu instructorul inainte, ca sa vezi daca sunteti pe aceeasi lungime de unda. Nu e deloc un moft, ci un lucru care poate face diferenta atunci cand vine vorba de examenul pentru permisul de conducere si mai ales cand vine vorba de a fi un sofer bun.

Este esential sa ai incredere in omul respectiv, sa te simti lejer sa pui intrebari si sa ceri explicatii, sa repeti lucrurile la care simti sau iti spune chiar el ca mai ai de lucrat. Si nu uita ca examenul acesta nu este o competitie cu altii si nici o cursa contracronometru. In momentul in care ajungi pe sosea trebuie sa stii ce faci si sa fii constient ca esti raspunzator de viata ta, dar si a celorlalti din jur. Asa ca daca simti ca nu-ti este suficient numarul standard de ore de condus, nu te sfii sa mai iei cateva lectii in plus. Rau, cu siguranta nu fac, doar bine.

Citeste legislatia

Stiu, pare o gluma sfatul acesta, dar este esential. Cunosc o multime de oameni care au mers sa dea examenul scris fara sa se fi uitat macar o data pe legislatie. Completatul chestionarelor dupa ureche nu te ajuta sa inveti, ci nu face decat sa-ti incurce si mai tare lucrurile in cap. In plus, in ciuda aparentelor, informatiile pe care le gasesti acolo nu doar ca fac diferenta intre cineva care stie sa conduca o masina si un sofer, dar pot face, la o adica, diferenta dintre viata si moarte.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto:  Unsplash.com.