Sfaturi de cariera de la Emma Watson

1
De Teodora Tirca
27 aug. 2018

Actrita in varsta de 28 de ani este un exemplu de determinare, isi sustine argumentele cu tact si inteligenta, si nu se teme de discutiile controversate. Iata ce sfaturi de cariera are pentru tine.

O stii din seria Harry Potter, insa de atunci Emma a evoluat considerabil pe plan personal si profesional. Acum e o femeie in toata regula, militeaza pentru egalitatea intre sexe si isi alege rolurile cu grija, pentru ca isi doreste sa creeze personaje feminine puternice, care sa le inspire pe tinerele femei. Emma Watston este o voce puternica, pe care trebuie sa o lasi sa te inspire in calatoria ta catre succes.

1. „Cariera nu are un gen. Fii ce vrei tu sa fii.”

Nimic n-ar trebui sa te opreasca sa practici o meserie care iti place, chiar daca industria respectiva este dominata de barbati. O tanara i-a cerut Emmei sfatul pe Twitter, dupa ce tatal ei ii spusese ca nu poate fi inginer, pentru ca aceasta este o „meserie de barbati”. Actrita a sfatuit-o sa aleaga ceea ce vrea si sa renunte la preconceptiile sociale.

2. „Exprima-ti opinia fara teama.”

Poate ca uneori te indoiesti de tine si preferi sa taci in loc sa spui ceva deplasat. Insa tacerea nu te ajuta sa cresti, sa evoluezi pe plan profesional. Cu totii facem greseli, importante sunt lectiile cu care ramanem. In discursul pentru Natiunile Unite, Emma a subliniat faptul ca increderea de sine ar trebui sa inceapa cu decizia asumata de a spune ceea ce gandesti.

3. „Asculta-ti intuitia.”

Pare cumva suprarealist, dar intuitia chiar e un sfatuitor de nadejde, atat in viata personala, cat si in cariera. „Nu pot multumi pe toata lumea, asa ca cel mai bun lucru pe care pot sa-l fac este sa-mi ascult intuitia”, a declarat Emma intr-un interviu. Atunci cand te afli intr-un impas profesional, rezerva-ti cateva minute pentru a gandi in liniste si a asculta vocea intuitiei. Regretele nu pot fi evitate intru totul, insa vei regreta intotdeauna mai mult o decizie pe care a luat-o altcineva pentru tine.

4. „Esueaza. Apoi invata din asta.”

Trebuie sa scapi de presiunea de a reusi. In viata reala, oamenii dau gres in fiecare zi, se ridica si merg mai departe. Da-ti voie sa gresesti si sa iei astfel decizii mai bune pe viitor. „Oricate sfaturi ti-ar da cineva, adevarul e ca trebuie sa iesi in lume si sa faci propriile greseli – e singura modalitate de a invata”, crede Emma.

Foto: Shutterstock.com