9 sfaturi de la cei mai buni psihologi pentru o relatie puternica, fericita si de lunga durata

1
De Teodora Tirca
6 iun. 2021

Le-am cautat peste tot… si le-am adunat pe cele mai importante intr-un singur material.

Ai observat ca de fiecare data cand ai probleme in relatii, toti oamenii din jurul tau devin experti in dragoste? Prieteni, membrii ai familiei, colegi de munca – fluxul de sfaturi bine intentionate despre relatii pare sa vina la tine din toate directiile. Si, de cele mai multe ori, sfaturile contradictorii pe care le primesti te pot lasa sa te simti mai confuza decat erai inainte de a iti deschide sufletul in fata acestor persoane.

Cu toate sursele diferite de informatii la care avem acces acum, cautarea de sfaturi potrivite poate deveni coplesitoare. Asadar, pentru a simplifica ceea ce poate fi o zona complicata a vietii amoroase, am adunat cele mai bune sfaturi despre relatii – aceste sfaturi sunt oferite de cei mai buni psihologi, iar noi le-am adunat intr-un singur material.

Sfatul numarul 1: Nu este responsabilitatea partenerului tau sa te faca fericita.

Nimeni nu trebuie sa te faca sa te simti intr-un anumit fel. Una dintre cele mai eficiente modalitati de a iti pastra puterea personala este sa accepti responsabilitatea pentru ceea ce simti.

Sfatul numarul 2: Comunicarea eficienta nu se refera doar la ceea ce spui – ci si la cum primesti informatia.

Cea mai frecventa problema a cuplurilor este comunicarea gresita. Odata cu aceasta vin si frustrarile si indepartarea partenerilor, rezultand astfel lipsa intimitatii si a increderii.

Sfatul numarul 3: Identifica limbajul iubirii (atat al tau, cat si al partenerului de cuplu).

Nu doar ca noi, oamenii, comunicam in moduri diferite, ci si experimentam iubirea in moduri diferite. Modul unei persoane de a oferi si a primi iubire poate fi diferit de cel al partenerului sau. Dr Chapman spune ca sunt 5 limbaje ale iubirii: declaratiile (cuvintele de apreciere si incurajare), timpul petrecut impreuna, darurile, serviciile, contactul fizic.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.