5 obiceiuri care ma ajuta sa ma simt bine in pielea mea

1
De Alice Papuc
3 nov. 2023

Chiar si relatia pe care o ai cu tine insati poate fi una complicata. Crede-ma, am trecut prin asta. Cu toate acestea, stima de sine reprezinta o componenta importanta a sanatatii mintale.

Este timpul sa recunosc: nu am avut intotdeauna o stima de sine ridicata. Au existat momente in care m-am criticat mult, m-am simtit nesigura, anxioasa si nu am avut deloc incredere in mine. Cu toate acestea, am ajuns sa inteleg cat de important este sa te simti bine in pielea ta. Atunci cand te simti bine si ai o relatie buna cu tine insati, lucrul acesta se reflecta la exterior. Oamenii te plac mai mult, te vad drept o persoana mai deschisa si fermecatoare. Iata 5 obiceiuri care m-au ajutat sa imi cresc stima de sine!

Tratamentul facial

Mi-am facut un obicei din a merge la tratamente faciale, cel putin o data la 3 luni. Un tratament profesional ma ajuta sa am un ten mai hidratat, mai luminos si mai curat. Iar atunci cand nu am timpul necesar sa merg la salon, aleg sa imi fac un mic ritual de rasfat chiar la mine acasa, cu ajutorul dispozitivului Foreo. Pur si simplu, acest obicei mic ma ajuta sa ma simt ingrijita si mult mai increzatoare.

Calatoritul

Imi place sa calatoresc de fiecare data cand am ocazia, fie ca este vorba despre o escapada de weekend, fie ca este vorba despre o vacanta in adevaratul sens al cuvantului. Calatoresc cat de departe pot si ma bucur de fiecare experienta. Ajung sa imi ies din zona de confort, sa cunosc oameni noi si sa ma cunosc mult mai bine pe mine. Astfel, am mai multa incredere in fortele proprii.

Ma preocup de hobby-urile mele

In ultimii ani am invatat sa acord mai mult timp acelor lucruri care ma fac cu adevarat fericita. Am mai multa grija sa fac lucruri importante pentru mine si sa nu ma mai las “la urma” fix pe mine. Mi-am descoperit pasiuni noi si mi-am dezvoltat abilitatile, astfel ca stima mea de sine a crescut mult. Pur si simplu, sunt mai sigura pe mine si ma bucur ca am reusit sa ies din zona mea de confort.

Socializarea cu oamenii dragi

Construirea relatiilor pozitive ma ajuta sa ma simt mai iubita si mai apreciata. Sunt atenta intotdeauna sa ii sun pe oamenii dragi mie si sa petrec timp de calitate cu familia mea. Stiu ca acest timp are un efect terapeutic pentru sanatatea mea mintala.

Pilates

Dupa indelungi incercari, am descoperit care este activitatea fizica potrivita mie si nevoilor mele: exercitiile de pilates. Sunt exercitii low impact, astfel ca sunt ideale inclusiv pentru incepatori. Pilates ma face sa ma simt mai calma, mai relaxata si mult mai feminina, astfel ca ajung sa am mai multa incredere in mine si in corpul meu.

Foto: Freepik.com