Studiu. Femeile spun „Te iubesc” mai tarziu decat barbatii

1
De Cristina Tudor
9 feb. 2022

De ce barbatii spun cele doua cuvinte magice mai devreme decat femeile? Un studiu arata ca, in medie, femeile spun „Te iubesc” cu 15 zile mai tarziu decat partenerii lor de sex masculin.

Filmele de la Hollywood pot prezenta femeile ca fiind mai sentimentale si mai romantice, dar, de fapt, barbatii sunt cei care spun primii „Te iubesc”.

Un studiu international a constatat ca barbatii si-au marturisit dragostea dupa o medie de 108 zile, comparativ cu 123 in cazul femeilor.

Academicienii au descoperit ca barbatii au facut primii aceasta miscare in sase din sapte tari pe care le-au analizat.

Singura exceptie a fost Franta, unde atat barbatii, cat si femeile sunt pe picior de egalitate in ceea ce priveste declaratia de iubire.

Academicieni, condusi de Dr. Christopher Watkins de la Universitatea Abertay din Dundee, au chestionat 1.092 de femei si 336 de barbati cu privire la o relatie actuala sau recenta.
Barbatii se indragostesc mai repede decat femeile

Respondentii au fost intrebati care partener a fost primul, cat timp a durat pana sa o faca si cum a fost primit.

Studiul a constatat ca barbatii au mai multe sanse sa creada ca sunt indragostiti la aproximativ 70 de zile dupa o noua relatie, cu o saptamana inaintea partenerei.

Apoi a durat inca o luna pentru a-si face curajul sa spuna „Te iubesc”, ambele sexe fiind la fel de fericite sa auda cuvintele magice.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: depositphotos.com