Terapeutii explica 5 moduri de a construi o conexiune emotionala cu partenerul de cuplu

1
De Cristina Tudor
15 apr. 2022

Intelegerea conexiunii emotionale nu este atat de usoara deoarece inseamna lucruri diferite pentru fiecare dintre noi. Cu toate acestea, exista cateva generalitati ce ofera acestui termen un teren comun.

Cand ai o relatie cu cineva, sentimentele permit ca aceasta legatura sa se formeze si, in timp, sa creasca. O legatura emotionala ne permite sa cream o legatura sigura si este o conexiune care ne face sa ne simtim in siguranta. De asemenea, aceasta imbunatateste legatura dintre parteneri.

De ce unele cupluri ajung sa sarbatoreasca 30, 40, 50 de ani, iar altele ajung doar la 2-3 ani? Diferenta este fundamentul si legaturile emotionale dintre parteneri. Cei care ajung sa fie impreuna pe termen lung sunt adanc inradacinati si sunt capabili sa sustina furtunile vietii, in timp ce ceilalti nu au o legatura emotionala suficient de profunda pentru a rezista vremurilor dificile.

Iata cateva modalitati simple care sa va ajute sa construiti acea conexiune emotionala de care relatia ta are nevoie:

1. Accepta-ti partenerul pentru cine este

De ce oamenii incearca sa schimbe alti oameni? De ce nu ne acceptam pentru ceea ce suntem?

Intr-o relatie (indiferent ca vorbim despre o relatie de iubire sau o relatie de prietenie) este important ca cele doua persoane sa se iubieaca unul pe altul si sa se accepte asa cum sunt – cu bune si cu rele.
Nu incerca sa schimbi omul cu care esti. Te vei dezamagi pe tine si il vei dezamagi si pe el pentru ca ii arati in mod constant ca incerci sa il transformi.

O parte a stabilirii unei conexiuni emotionale este acceptarea persoanei asa cum este.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: depositphotos.com