Motivul pentru care traumele din trecut ies la iveala in momentul in care esti intr-o relatie

1
De Alice Papuc
20 iul. 2023

Constientizezi cat de ranita esti abia atunci cand esti intr-o relatie, nu atunci cand esti doar tu cu tine.

Ai senzatia ca esti vindecata atunci cand esti singura, dar de indata ce incepi o noua relatie simti cum traumele din trecut ies la iveala? Simti ca nu mai esti deloc calma si ca tot progresul tau a fost in zadar? Descopera explicatia din spatele acestui fapt!

Este firesc sa te simti mai confortabil cand esti in mediul tau

Atunci cand esti singura, esti in mediul tau, unde te simti mult mai linistita. Esti in zona ta de confort si nu simti atat de multa presiune. Faci lucrurile in stilul tau si nu simti ca depinzi de nimeni. Nu esti responsabila decat pentru tine si pentru bunastarea ta.

Rana de abandon

Atunci cand esti singura, nu intervin factori externi sau alti triggeri care sa iti declanseze cele mai profunde trairi interioare. Printre cele mai intalnite traume din trecut se afla, asa cum te-ai astepta, rana de abandon. Fara sa iti dai seama, rana de abandon continua sa fie prezenta, doar ca, in lipsa unei relatii, aceasta ramane “in umbra”. Si crezi ca te-ai vindecat, dar asta doar pentru ca nu are cine sa scoata la iveala toate traumele din trecut. Acesta este motivul pentru care pare ca “izbucnesti” atunci cand esti intr-o relatie. Pentru ca inca mai ai de lucrat cu tine si pentru ca nu ai abordat toate traumele din trecut si toate temerile tale.

Ce spune copilul tau interior?

Copilul tau interior isi doreste sa realizezi ca nu este vina ta. Este momentul sa constientizezi unde mai ai de lucrat, dar sa faci acest lucru cu blandete, nu cu autocritica. Meriti compasiune, rabdare si intelegere. Procedeaza exact asa cum ai face daca te-ai putea vedea pe tine, copil, si abordeaza situatia cu delicatete si tact.

Practica recunostinta

Este momentul sa fii cu adevarat recunoscatoare pentru toate lucrurile bune din viata ta. Faptul ca esti inca ranita nu inseamna ca esti “defecta”. Inseamna doar ca ai o oportunitate in plus pentru a te cunoaste mai bine si pentru a reflecta la mai multe lucruri. Sapa mai adanc in acele sentimente de mult ingropate si vezi care este sursa problemei. Doar asa vei vedea ce simti cu adevarat.

5 comportamente importante in relatia de cuplu

In continuare, fii recunoscatoare pentru fiecare lucru bun din viata ta, oricat de mic. Vei atrage lucruri si mai importante in viata ta si vei vedea cum aceasta se va schimba in bine. Fie ca esti intr-o relatie, fie ca esti singura. Important este sa te cunosti pe tine. Aceasta este si cheia unei relatii sanatoase.

Foto: depositphotos.com