10 trucuri psihologice care te ajuta sa obtii ce iti doresti

1
De Cristina Tudor
27 ian. 2021

Mintea umana este incredibil de complexa. De fapt, fiecare dintre noi are un model autentic de raspuns si comportament la diferite situatii – niciodata nu va fi la fel pentru doua persoane.

Chiar si asa, oricat de complexe ar arata, procesele mentale si modurile de gandire sunt foarte simple. Abilitatea de a percepe evenimentele mai mici iti va oferi o intelegere profunda a intamplarilor si iti va permite, de asemenea, sa raspunzi la ele si sa le controlezi in mod adecvat.

Iata cateva trucuri psihologice puternice pe care sa le retii si sa le inveti chiar astazi:

1. Puterea tacerii

Cand pui o intrebare si primesti un raspuns nesatisfacator si impartial, continua sa ramai tacuta. Valorifica puterea tacerii si pastreaza contactul vizual cu persoana respectiva – in scurt timp aceastava continua sa vorbeasca.

2. Mesteca guma

Nu trebuie sa subestimezi niciodata puterea gumei de mestecat – o poti folosi in situatii stresante deoarece iti va pacali creierul si va crede ca mananci ceva, ajutandu-te sa te relaxezi si sa scapi de stres si de anxietate.

3. Priveste oamenii care rad

Cand esti intr-un grup de oameni si acestia incep sa rada, observa cine la cine se uita. In astfel de momente, oamenii au tendinta instinctiva de a privi persoana pe care o considera cea mai apropiata de ei.

4. Actioneaza asa cum iti doresti sa te simti

Actiunile sunt, de fapt, expresia emotiilor tale. Asta inseamna ca modul in care te simti in interior se va arata in exterior. Asadar, actioneaza asa cum iti doresti sa te simti, iar mintea ta va incepe sa experimenteze acea emotie dorita.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.