Uneori cea mai buna terapie pentru sufletul trist este linistea

1
De Cristina Tudor
9 aug. 2019

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care i le poti face sufletului tau este sa petreci timp singura.

Inca nu iti dai seama, insa toti avem nevoie de momente de liniste, de singuratate.

Uneori viata nu este corecta. Nu este asa cum ne dorim. Nu vine doar cu surprize, ci si cu tristete, cu durere, cu frica, cu anxietate, cu depresie, cu lipsa increderii. Vine la pachet cu toate starile – atat bune, cat si mai putin bune. Iar noi trebuie sa o acceptam asa cum este. Sa ne bucuram cat de mult putem de momentele fericite si sa invatam din cele dificile.

Sa nu ne dam batuti si sa continuam lupta cu obstacolele, cu greutatile, cu problemele. Sa gasim intotdeauna puterea de a ne ridica de la pamant si sa mergem mai departe chiar si atunci cand nu stim care mai este drumul nostru. Sa nu uitam sa zambim chiar si in cele mai intunecate clipe.

Sa avem incredere in noi, sa ne lasam condusi de intuitie si sa cautam intotdeauna luminita de la capatul tunelului. Pentru ca, chiar daca nu o vedem, ea chiar ea exista.

Vietile noastre sunt atat de aglomerate.

Zi de zi suntem pusi la perete de alte persoane… sau chiar de noi insine. Prea adesea ii lasam pe cei din jurul nostru sa ne invadeze spatiul, intimitatea si sa ne fure din timpul mult prea pretios. Nu pot sa simt ca multi dintre noi ajungem sa traim vietile altora.

Cu cat anii trec cu atat cele 24 de ore ale zilei nu ne mai apartin noua pentru ca devenim din ce in ce mai responsabili fata de lucruri si de oameni si uitam de noi. Cu tot ce avem de facut, cu toate obligatiile pe care trebuie sa le respectam, cu toate cuvintele nerostite… cum de nu ne pierdem sensul in viata? Cum de mai stim cine mai suntem? Cum de mai cunoastem adevarata fericire? Cum de mai putem zambi cand nu mai avem putere?

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: Shutterstock.com