Universul iti da o viata simpla, dar tu alegi sa o complici – 3 motive pentru care faci asta

1
De Cristina Tudor
15 mai 2021

A trai simplu este cel mai complicat lucru din zilele noastre.

Traim intr-o lume in care schimbarea este la ordinea zilei. In ultimii ani, vietile noastre au fost brusc schimbate de o pandemie mondiala. Nu am mai avut niciun control, iar puterea noastra de alegere ne-a fost luata. Pentru a supravietui, am fost nevoiti sa acceptam si sa respectam legi si reguli stabilite de alti oameni.

Multora le-a fost greu sa se acomodeze la o viata fara contact social. A trebuit sa invatam sa traim cat mai simplu deoarece cu cat complicam lucrurile, cu atat deveneam mai anxiosi, mai tematori, mai nesiguri.

Daca simti ca viata ta este complicata, iata 3 motive pentru care ti se intampla acest lucru. Vestea buna este ca daca abordezi aceste 3 obstacole vei avea sansa de a trai o viata simpla – fix cum ti-a oferit-o Universul.

1. Te concentrezi prea mult pe complexitatea vietii

Viata este foarte simpla, insa tu insisti sa o complici. In momentul in care te confrunti cu prea multe informatii sau te afli intr-o stare de confuzie cu privire la o situatie, te concentrezi in mod natural pe complexitatea problemeimai degraba decat sa cauti o solutie simpla.

Sfatul nostru: incearca sa cauti solutii sau strategii simple. Pune-ti urmatoarea intrebare: „Daca incerc o abordare simpla si directa, care va fi rezultatul? Mai multa confuzie sau poate o posibila solutie?”. Cred ca stii deja care este raspunsul.

2. Iti faci griji in mod constant

… si este un lucru normal, esti o fiinta emotionala. Cand suntem stresati, suparati, frustrati sau nefericiti, gandurile si emotiile noastre pot avea o influenta semnificativa asupra modului in care reactionam si ne comportam.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.