10 obiceiuri care iti deterioreaza podoaba capilara

1
De Cristina Tudor
30 mai 2022

Un par frumos, puternic si sanatos este un deziderat universal valabil, insa din dorinta de a-l obtine, adoptam anumite practici care, in schimb, il pot deteriora.

Parul deteriorat este mult mai fragil si se rupe mult mai usor, capatand un aspect nesanatos si aspru. Daca practicile agresive continua, in timp parul se va subtia, va cadea si vor aparea chiar zone de calvitie. Din acest motiv cateva schimbari relativ simple in rutina de ingrijire a parului au rezultate benefice pe termen lung. Iata cele mai frecvente greseli in legatura cu ingrijirea podoabei capilare si cum ai putea sa le eviti:

1. Atunci cand te speli pe cap, aplici sampon pe intreaga suprafata a parului, frecand energic

Cand iti speli parul, aplica samponul in principal la nivelul scalpului, masand usor, iar atunci cand clatesti samponul, lasa-l sa curga pe intreaga lungime a parului. Rezista tentatiei de a freca samponul in par, pentru ca nu vei reusi decat sa ii oferi un aspect tern, aspru si dificil de manevrat.

2. Omiti balsamul de par

Acesta este un pas pe care trebuie sa il urmezi obligatoriu, exceptand situatia in care folosesti un sampon 2-in-1, care curata si hidrateaza parul intr-un singur pas. Un balsam de par imbunatateste in mod substantial aspectul firului de par deteriorat si uscat, oferindu-i stralucire, scazand electricitatea statica, intarindu-l si protejandu-l, intr-o oarecare masura, impotriva radiatiilor UV. Daca mergi des la piscina, ai grija si protejeaza-ti parul in mod corespunzator. Inainte de a inota, uda si aplica balsam pe lungimea parului, foloseste in mod obligatoriu o casca de inot rezistenta la clor, cu fixare eficienta, care protejeaza parul de actiunea apei clorinate din piscina. Dupa sedinta de inot, clateste foarte bine parul si foloseste un sampon special pentru inotatori, alaturi de un balsam care sa rehidrateze parul expus.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: depositphotos.com