7 trucuri de machiaj pentru micsorarea nasului

1
De Cristina Tudor
12 aug. 2021

Fiecare dintre noi avem calitati si defecte pe care cu ajutorul machiajului reusim sa le accentuam sau din contra, sa le camuflam.

Indiferent de imperfectiunile chipului nostru, la cat de mult s-a dezvoltat industria beauty, este imposibil sa nu ascundem sau macar sa le diminuam ca vizibilitate.

Un nas mare nu il putem camufla insa putem sa il subtiem, sa il lungim sau chiar sa il facem mai mic. Vrei sa afli cum se face?

Iata 7 trucuri de machiaj pentru micsorarea nasului.

Trucuri de machiaj pentru micsorarea nasului: Foloseste un fond de ten matifiant

Cand ai un nas mare, este foarte important sa incepi cu un fond de ten cu doua nuante mai inchis decat cel pe care il folosesti uzual. Traseaza cateva linii din coltul intern al sprancenei, pe aripile nasului.

Apoi distribuie si difuzeaza produsul pe toata suprafata nasului, este foarte important ca difuzarea sa fie facuta foarte bine.

Contureaza

Urmatorul pas este sa aplici fondul de ten, nuanta potrivita tenului tau, peste cel inchis si sa aplici tehnica blending pentru a omogeniza si a gradua perfect culorile intre ele. Este cea mai simpla metoda de a micsora nasul.

Trucuri de machiaj pentru micsorarea nasului: Matte finish

Un alt truc pentru ca nasul sa para mai mic este sa folosesti produse matifiante in zona nasului. Acopera nasul cu o pudra libera mata, dar in primul rand si cel mai important, este sa indepartezi orice urma de stralucire de pe nas. Daca are tendinta de ingrasare inainte de aplicarea produsului, foloseste-te de un servetel uscat pentru a tapota zona pana la indepartarea excesului de sebum.

Orice urma de stralucire va da volum si implicit va mari, si nu vrem asta, nu-i aaa?

Blush-ul

Stiu, aparent nu au nicio legatura, doar nu punem blush pe nas, nu? Corect! Insa stiai ca daca iti evidentiezi si luminezi pometii nasul pare mai mic? Chiar daca nu il facem mai mic, prin accentuarea pometilor, vom distrage atentia de la marimea nasului. Nu uita sa iti iluminezi pometii!

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: Instagram – @patrickta