9 greseli pe care le faci atunci cand aplici fondul de ten

1
De Alice Moisescu
15 dec. 2018

Fondul de ten este un produs de machiaj ce poate intimida daca nu stapanesti arta aplicarii corecte.

Femeile se tem in general de aspectul incarcat al tenului, de aplicarea in mod gresit a fondului de ten sau de alegerea culorii nepotrivite. Noi am strans cele mai intalnite greseli legate de alegerea si de aplicarea fondului de ten, dupa cum urmeaza:

Cele mai comune greseli pe care le facem atunci cand aplicam fondul de ten

Folosesti prea mult produs

Cantitatea ideala pentru orice ten este un bob de cafea. Asta pentru a evita, desigur, aspectul atat de inestetic de masca. Make-up artistii ne dezvaluie ca nici nu trebuie sa aplicam fondul de ten pe toata fata. Acesta ar trebui folosit pentru a uniformiza nuanta pielii si pentru a masca roseata, astfel ca poate fi aplicat doar pe zonele cu probleme.

Nu aplici o baza

Baza de machiaj ajuta produsul sa se fixeze mai bine pe piele si sa se intinda mai usor.

In plus, va oferi rezistenta machiajului intreaga zi.

Alegi o nuanta nepotrivita

Majoritatea femeilor testeaza fondul de ten pe mana, ceea ce este total gresit. Fondul de ten se testeaza pe obraz sau imediat sub linia mandibulei. Culoarea care este cea mai apropiata de cea a pielii noastre ar trebui sa fie cea potrivita.

Alegi o textura nepotrivita

Fiecare tip de ten prezinta problemele sale. Unui ten uscat i se potriveste un fond de ten lichid, in timp ce unui ten gras i se va potrivi un fond de ten spuma cu un finish mat.

Aplici incorect produsul pe piele

Multe femei aplica fondul de ten, iar apoi il intind pe fata de degetele. Aceasta metoda este cat se poate de gresita, intrucat pe fata pot ramane urme, pete si linii inestetice. Specialistii in make-up recomanda folosirea unor bureti speciali cu ajutorul carora sa poti intinde cu usurinta produsul pe ten, dar si sa poti combina si amesteca nuantele.

In plus, pensulele sau buretii asigura si o mai buna igiena, atata timp cat le mentii curate.

Nu respecti ordinea aplicarii celorlalte produse

Ordinea corecta este: crema hidratanta, primerul, fondul de ten si pudra. Fiecare produs are rolul sau: crema de fata pregaseste tenul, primerul uniformizeaza, fondul de ten acopera si pudra fixeaza.

Nu te machiezi la lumina naturala

De multe ori, femeile gresesc atunci cand aplica fondul de ten intr-o incapere slab luminata, de exemplu in baie. Daca pielea ta arata bine in lumina naturala, atunci va arata bine in orice alta lumina. Asa ca aplica fondul de ten la fereastra, la lumina naturala, pentru cele mai bune rezultate.

Folosesti prea multa pudra

„De cele mai multe ori, fondul de ten este suficient, astfel ca e posibil sa nici nu ai nevoie de pudra, mai ales daca acesta este matifiant”, dezvaluie John Stapleton, Senior artist MAC.

Insa multe femei nu tin cont de asta si isi incarca astfel tenul excesiv. O astfel de eroare iti poate distruge intregul look.

Il aplici doar pana la linia mandibulei

Fondul de ten se aplica si dincolo de linia mandibulei! Nimanui nu ii place linia ce delimiteaza nuanta de pe gat de cea a fondului de ten de pe fata. O pensula pentru fond de ten te poate ajuta pentru o difuzare uniforma.

Foto: Instagram – Jordan Liberty