Acest produs accesibil te ajuta sa previi reaparitia punctelor negre dupa extractii

1
De Teodora Tirca
15 nov. 2018

Oricat de eficienta ai fi in lupta cu extragerea punctelor negre, stii ca in mai putin de o saptamana aceastea se vor forma la loc. Dar daca ti-as spune ca exista un produs care impiedica acest proces enervant?

Orice tip de ten se confrunta cu punctele negre, insa daca ai ten gras sau mixt predispus la acnee, atunci lupta ta e si mai intensa. E greu sa le previi si imposibil sa nu le ai, pentru ca pielea noastra acumuleaza reziduuri si celule moarte in mod natural, iar o combinatie intre acestea ramane blocata in pori, creand punctele negre si acel aspect de pori dilatati care poate fi uneori accentuat de aplicarea fondului de ten.

Pori incapatanati?

Produsele care promit micsorarea porilor te vor ajuta (primerele de blurare, acidul salicilic, pudra de blurare etc.), insa problema revenirii punctelor negre ramane: de ce se intorc ele atat de repede dupa extractie?

Procedura de extractie este incompleta

“Punctele negre reapar constant pentru ca porii nu sunt inchisi asa cum trebuie dupa procedura extractiei, mai ales daca faci aceasta procedura singura, acasa. La un salon de cosmetica, cel mai probabil cosmeticianul va incepe cu incalzirea zonelor afectate si terapia cu aburi pentru a deschide porii – singura modalitate de a ajunge suficient de profund in pori pentru a-i curata complet”, explica pentru The Klog Melissa, un terapeut de piele de la HeyDay.

Momentul de maxima vulnerabilitate al porilor

In acest moment de “deschidere”, porii sunt extrem de vulnerabili la “reumplerea” cu reziduuri si bacterii, de aceea punctele negre sau chiar eruptiile pot aparea la scurt timp dupa ceea ce tu numeai o “curatare eficienta”. “Trebuie sa te gandesti ca dupa extractia murdariei, porii raman dilatati, ceea ce inseamna ca se vor reumple rapid cu sebum si piele moarta, creand un ciclu cronic si obositor de puncte negre care se tot inmultesc”, explica Melissa.

Tehnica pe care s-ar putea sa o neglijezi

Asa cum am explicat aici, pentru a preveni reaparitia punctelor negre trebuie sa folosesti neaparat un toner cu acid salicilic sau acid glicolic, pentru a ajuta la dezinfectarea porilor si la echilibrarea productiei de sebum (nu uita ca dupa acumularea celulelor moarte, sebumul in exces este cel care te saboteaza). Melissa recomanda de asemenea un produs care contine arbore de ceai, pentru ca acest ingredient are efect antiseptic si antibacterian.

Insa ceea ce nu ne-a spus nimeni pana acum este faptul ca pentru a inchide cu adevarat porii dupa extractie trebuie sa aplici imediat o masca cu argila, ca ultim pas al procedurii.

“Nu poti impiedica reaparitia punctelor negre pentru totdeauna, insa o poti amana semnificativ folosind o masca cu argila. Aceasta are capacitatea de a absorbi excesul de sebum, inclusiv micile reziduuri ce pot intra inapoi in pori imediat ce acestia au fost dilatati. In plus, ajuta la inchiderea porilor, conferindu-le un aspect rafinat ce se va mentine mai mult timp”, a explicat Melissa.

Da, stiam ca mastile cu argila au capacitatea de a rafina porii, insa nu m-am gandit niciodata sa le folosesc imediat dupa curatarea lor.

Iata, mai jos, cateva produse care contin acest ingredient accesibil, la indemana oricui:

Sephora Collection Clay Mask, 29 lei la Sephora

 

Talika Pink Clay Mask, 10 euro, Beautybay.com

MÁDARA Detox Masca ultra purificatoare, 60 ml, 110 lei, Miobio.ro

Foto: Instagram – Luma Grothe