7 alimente care reduc urmele lasate de acnee pe piele

1
De Cristina Tudor
11 apr. 2024

Acneea, in toate formele sale, afecteaza pielea si tesuturile subcutanate, in functie de gravitatea acesteia.

Organismul uman are capacitatea de a-si reveni singur si, de obicei, dupa ce scapi de acnee corpul tau produce o cantitate mai mare de colagen pentru a „umple” acele goluri.

Industria cosmetica a gasit multe modalitati de a combate cicatricile impotriva acneei, dar cel mai simplu si mai natural mod de a o face este sa te tratezi singura, cu ajutorul unor anumite alimente sanatoase, dar si foarte gustoase.

O dieta hranitoare si echilibrata este unul dintre secretele pielii radiante. Exista cateva alimente pe care ar trebui sa le iei in considerare pentru dieta ta, care te vor ajuta sa reduci cicatricile postacneice.

Dovleacul

Dovleacul contine o cantitate mare de niacina, acid folic, vitamina A, B si zinc. Niacina si acidul folic imbunatatesc circulatia sangelui si rejuvenarea celulara, benefice pentru tratarea cicatricilor postacnee. Semintele de dovleac contin zinc, ce ajuta la echilibrarea nivelului de hormoni din organism si a sebumului.

Varza kale

Este bogata in vitaminele C si K si este o sursa foarte buna de cupru (n.r. care este necesar organismului pentru a permite utilizarea fierului), dar si de fier. Vitaminele, mineralele si antioxidantii din varza kale reduc hiperpigmentarea si ajuta la tonifierea pielii. Vitamina K reduce petele maronii de pe tenul tau, iar fierul accelereaza vindecarea cicatricilor rezultate in urma acneei.

Conopida

Conopida este o sursa foarte buna de vitamina C. Aceasta leguma mai contine si un aminoacid puternic, numit histidina. Cel din urma protejeaza pielea de razele UV daunatoare, care pot agrava petele maronii deja existente pe ten. Vitamina C lupta impotriva radicalilor liberi, estompeaza semnele si ajuta organismul sa absoarba fierul. Citeste continuarea pe divahair.ro.

Foto: depositphotos.com