10 alimente pe care le poti transforma in produse de ingrijire a pielii

1
De Cristina Tudor
7 sept. 2022

De la acnee la par uscat si multe altele, produsele de infrumusetare sunt solutia pentru multe dintre micile probleme ale vietii.

Cu toate acestea, uneori nu putem ajunge la magazin sau poate am prefera o solutie mai naturala sau mai prietenoasa cu bugetul nostru.

Din fericire, exista numeroase alimente pe care le avem in bucatarie si care ne pot fi de mare ajutor. Este posibil ca aceste solutii sa nu functioneze pentru toata lumea, dar sunt o abordare naturala grozava si adesea la indemana.

10 alimente pe care le poti transforma in produse de ingrijire a pielii

Capsuni pentru albirea dintilor

Albirea dintilor este foarte populara in zilele noastre. Este des promovata prin pasta de dinti, apa de gura, acele mici benzi scumpe de albire sau alte proceduri mult mai costisitoare care promit un alb rapid si stralucitor.

Cu toate acestea, o capsuna te poate ajuta sa iti albesti dintii.

Capsunile contin acid malic, un acid care ajuta la indepartarea petelor de pe dinti, asadar poate ajuta la albirea smaltului dintilor tai. Mai mult decat atat, este un mod gustos de a-i albi!

Papaya pentru exfolierea pielii arse de soare si uscate

Vedem adesea extract de papaya in produsele de infrumusetate, dar multi dintre noi presupunem ca e doar pentru a adauga o nota de parfum, fara sa luam in considerare ca ar putea avea unele beneficii. In timp ce papaya contine niste agenti de hidratare fantastici, este chiar mai buna atunci cand este folosita ca exfoliant.

Daca te confrunti cu exfolierea pielii dupa o arsura solara sau daca ai nevoie de un exfoliant facial bun, un piure de papaya poate face minuni, actionand in acelasi timp cu blandete.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: depositphotos.com