Am incercat parfumul accesibil Fashionably London de la Zara: mood, note si persistenta

1
De Teodora Tirca
30 sept. 2022

Daca nu ai incercat inca parfumurile de la Zara, o sa fii placut surprinsa.

Desi mi-as dori sa fiu acea persoana matura si misterioasa care poarta un singur parfum toata viata, adevarul e ca imi place sa experimentez cu diverse note. Azi imi plac parfumurile gurmande si dulci, insa maine e posibil sa am chef de note verzi si fresh, in functie de starea mea de spirit si de locul in care imi doresc sa fiu transportata.

Pentru ca parfumurile asta sunt: o capsula care ne transporta intr-un loc nou si care ne ofera o anumita stare, fie ca vorbim despre pasiune, nostalgie sau euforie.

Recunosc ca initial nu am luat foarte in serios parfumurile de la Zara, pentru ca mi se pareau prea accesibile ca sa-mi ofere persistenta pe care mi-o doresc. Insa am fost placut surprinsa: miros incredibil de bine, imi aduc mereu complimente si persistenta este foarte buna pe pielea mea.

Recent, am facut descoperirea mea preferata: apa de parfum Fashionably London.

Zara Olfactive N04 Fashionably London Fragrance by Zara 2021 | PerfumeMaster.com

EDP 75 ml, 129,90 lei, zara.com/ro

Este unul dintre cele mai stilate parfumuri pe care le-am incercat. Desi are o intensitate care te ia prin surprindere, baza amintindu-mi de parfumurile orientale, notele de varf sunt incredibil de delicate si feminine. Complexitatea sa e justificata avand in vedere ca este creat in colaborare cu faimosul parfumier Jo Malone. Ea a descris aceasta aroma astfel: „Inima sa plina isi canta propriul cantec”. Ma simt intr-adevar rasfatata, euforica si libera atunci cand port acest parfum. Oamenii care m-au complimentat l-au descris ca fiind „oriental, elegant, sexy, delicios, intens”, adica tot ceea imi place sa transmita parfumul meu.

Note

Am fost foarte curioasa sa aflu notele acestui parfum, pentru ca este o combinatie care da dependenta. Am recunoscut imediat trandafirul, insa este o reinterpretare foarte feminina si eleganta, in niciun caz o nota care sa-ti dea dureri de cap sau sa te copleseasca. In rest, nu reuseam sa identific notele. Se pare ca este o combinatie de trandafir, mosc si bergamota, iar expertii il descriu ca pe un marfum floral-oriental.

Siaj si persistenta

Siajul, adica „dara” de miros pe care o lasi in urma atunci cand porti un parfum, este excelent din punctul meu de vedere. De fiecare data am fost intrebata ce port, iar eu insami am simtit parfumul pe pielea mea toata ziua, lucru care nu se intampla in cazul altor parfumuri. De asemenea, persistenta este minunata. Nu ramane imprimat chiar si dupa dus, cum se intampla in cazul parfumurilor de nisa, insa faptul ca persista o zi intreaga este surprinzator pentru mine, mai ales luand in considerare pretul accesibil.

Imi aminteste in vreun fel de Londra? Nu, deloc, insa starea pe care un parfum o creeaza e personala si difera in functie de experientele fiecaruia.

Recomand?

Da, din toata inima, daca iti plac notele florale (trandafirul) si aromele complexe, intense. Nu e pentru tine daca preferi un miros „clean”, foarte delicat.

Foto: Instagram/@edenbristowe