Am incercat serul accesibil cu 15% vitamina C de la ACM Duolys.CE: rezultate dupa 2 luni de folosire

1
De Teodora Tirca
20 apr. 2023

Stiai ca vitamina C potenteaza calitatile protectoare ale cremei cu SPF? De aceea, imi place sa o folosesc mai ales vara, pentru a preveni petele pigmentare.

Insa acest antioxidant puternic are mult mai multe beneficii: stimuleaza productia de colagen nou, ceea ce ii confera pielii un aspect mai ferm si mai plin, unformizeaza nuanta tenului si ilumineaza, netezeste liniile fine si ridurile si te scapa de celulele moarte, avand si un usor efect de exfoliere.

Singurul minus al vitamina C pure (acid ascorbic) este faptul ca oxideaza rapid si isi pierde calitatile daca nu este pastrata in conditii optime. De aceea mi-a atras atentia serul de la ACM Duolys.CE: contine o pudra fresh de vitamina C care se amesteca cu serul in momentul in care incepi sa folosesti produsul. Obtii astfel o cantitate de 15 ml de serum ce trebuie folosit in decurs de o luna de la deschidere, avand certitudinea ca ingredientul activ este proaspat si 100% potent.

Ser intensiv antioxidant cu vitamina C pura 15% Duolys CE, : Farmacia Tei online

68 lei, notino.ro

Ingrediente-cheie

Pe langa vitamina C pura in concentratie de 15%, serul de la ACM Duolys.CE mai contine ulei din seminte de floarea soarelui, scualana si vitamina E, avand o textura placuta, non-uleioasa, care se absoarbe usor si nu blocheaza porii. Este la mijloc intre lotiune si ser, o fomula lichida si laptoasa pe care o poti aplica peste un ser si inainte de crema hidratanta. Antioxidantii sunt bine protejati in acest ambalaj opac, ce nu permite contactul cu lumina si oxigenul.

Cum am introdus in rutina mea de ingrijire vitamina C de la ACM

In primul rand, eu iau foarte in serios vitamina C, pentru ca de obicei imi provoaca iritatii atunci cand e prezenta in forma ei pura. Nu toti oamenii tolereaza cu usurinta acest ingredient, asa ca iti recomand si tie sa fii atenta, mai ales daca simti ca te ustura pielea sau ti se inroseste.

Am inceput cu 2-3 aplicari pe saptamana si mi-au placut mult rezultatele: dimineata ma trezeam cu piele mai luminoasa, mai uniforma si mai ferma, iar eruptiile acneice erau si ele diminuate. Am aplicat produsul si in zona cearcanelor, asa ca am vazut o imbunatatire si aici: pielea din jurul ochilor a devenit mai elastica si mai uniforma, fara cearcane pronuntate.

N-am experimentat iritatii, asa ca dupa doua saptamani am inceput sa cresc frecventa aplicarilor. Totusi, am avut grija sa nu aplic vitamina C in aceeasi zi in care aplicam retinolul, pentru ca ambele au potential iritant.

Cu ce am combinat vitamina C

Pentru ca vitamina C este un ingredient puternic, am combinat-o cu seruri si creme blande, care repara si sustin bariera naturala de protectie a pielii. Adica peptide, ceramide, acid hialuronic, niacinamide. Cum spuneam, nu am folosit-o impreuna cu retinol si nici cu acizi AHA/BHA.

Rezultate dupa doua luni

Dupa doua luni de folosire, pot spune ca ACM Duolys.CE imi place la nebunie. Am reusit sa mai estompez din semnele lasate in urma de acnee, iar liniile fine sunt mai putin vizibile. Textura pielii este imbunatatita – inclusiv porii sunt neteziti. Imi place efectul de luminozitate si fermitate, dar si textura placuta a serului, usor de aplicat impreuna cu orice alt produs. Faptul ca o folosesc in decurs de 1 luna imi garanteaza eficienta ingredientului activ. Iti recomand acest ser mai ales daca nu-ti plac texturile uleioase.

Foto: Instagram/@blancapadilla