Cat timp trebuie sa folosesti fiecare ingredient cosmetic pentru a avea un ten perfect

1
De Cristina Tudor
17 ian. 2021

Nu-i asa ca atunci cand iti cumperi o noua crema de fata sau un serum, te astepti sa vezi rezultatele pe pielea ta la o zi doua dupa ce ai inceput sa le folosesti?

Cele mai multe femei au asteptari nerealiste de la cosmeticele pe care le folosesc si renunta sa le mai aplice dupa cateva zile sau o saptamana daca au senzatia ca nu se intampla nimic. Este o greseala ca te impiedica sa beneficiezi de cele mai bune efecte ale unor ingrediente renumite, asa cum sunt acidul hialuronic, acizii AHA, retinol sau vitamina C.

Postarea unei farmaciste a devenit virala pe TikTok tocmai pentru ca explica pe scurt cam cat dureaza sa vezi pe pielea ta efectele ingredientelor active din cosmetice. Iar durata este surprinzatoare.

„Vitamina C – 3 saptamani, acid salicilic – 12 saptamani, peroxid de benzoil – 12 saptamani, acid hialuronic – cateva minute, retinol – 8-12 saptamani, acizi AHA – imediat, cafeina – cateva ore”, dezvaluie specialista in postarea sa. Aceasta ii indeamna pe fani sa faca o captura de ecran ca sa-si aminteasca de aceste cifre cand isi pierd rabdarea si vor sa renunte la ritualul de ingrijirea a pielii.

Informatiile oferite de specialista sunt foarte utile, insa fiecare ingredient are propriile sale reguli de folosire pentru ca rezultatele sa fie cu adevarat spectaculoase. Iata in cat timp isi fac efectul cele mai cunoscute ingrediente si cum sa le folosesti corect:

Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant si un agent de uniformizare a culorii pielii, dar aceste beneficii nu apar intotdeauna simultan. In ceea ce priveste efectul antioxidant, capacitatea vitaminei C de a proteja pielea de degradarea produsa de radicalii liberi este imediata. Pe de alta parte, efectul de uniformizare a culorii pielii apare dupa ce vitamina C dizolva celulele pigmentare si previne aparitia altora noi, astfel ca rezultatele nu se vad imediat. Poate dura pana la patru saptamani pentru a observa estomparea petelor, insa cele mai vizibile imbunatatiri apar dupa 12 saptamani de folosire regulata. Serumurile cu vitamina C se pastreaza in loc intunecat si se folosesc zilnic pana la consumarea completa, atfel risca sa se oxideze.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.