Ce este apa micelara si cum sa o folosesti corect

1
De Cristina Tudor
12 mart. 2021

Apa micelara este folosita intens in Franta de aproape zece ani, desi in restul lumii a patruns mult mai tarziu.

In prezent, a devenit un produs de nelipsit din rafturile magazinelor de specialitate si tot mai multe femei i-au descoperit beneficiile. Unele branduri de cosmetice pun la dispozitie mai multe tipuri de apa micelara, in functie de nevoile fiecarui tip de ten.

Principalul scop al apei micelare este indepartarea eficienta a machiajului, chiar si a celui mai rezistent, reusind cu succes sa inlocuiasca treptat lotiunea demachianta. Dar ce este, de fapt, apa micelara si de ce este important sa o folosesti?

Ce este apa micelara?

Apa micelara este un produs pentru demachiere. Este realizata din apa purifiata, ce nu contine minerale si metale grele pe care le gasim adesea in apa de la robinet, fiind infuzata cu ingrediente hidratante si surfactanti cu efect delicat. Toate acestea formeaza mici sfere numite micele, care sunt suspendate in apa.

Citeste si: Curatarea tenului cu ulei. Cele mai bune amestecuri pentru fiecare tip de ten si cum sa le folosesti corect

Care sunt beneficiile apei micelare?

Micelele, acele sfere invizibile cu ochiul liber, atrag murdaria, excesul de sebum si machiajul de pe fata. Actioneaza precum un magnet, eliminand impuritatile si lasand pielea curata si proaspata.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Shutterstock.com.