Ce este balsamul leave-in si de ce ar trebui sa-l folosesti

1
De Cristina Tudor
8 iul. 2021

Par neted, stralucitor si perfect hidratat. Acestea sunt doar beneficiile pe termen scurt ale balsamului leave-in, pentru ca pe termen lung efectele sale sunt de-a dreptul impresionante.

De-a lungul anilor, probabil ca ti-ai supus parul la numeroase proceduri. De la vopsirea repetata, decolorare, intinderea cu placa sau folosirea ondulatorului, textura parului tau a avut de suferit si nu mai este la fel de sanatos si stralucitor cum era.

Vestea buna este aceea ca exista o multime de produse care te pot ajuta sa ii redai frumusetea.

Desi baza unui par sanatos este folosirea unui sampon bun si a unui balsam de calitate la fiecare spalare, balsamul leave-in este un alt aliat important.

Ce este balsamul leave-in?

Pe scurt, balsamul leave-in este un balsam care se aplica pe par si nu necesita clatire. Poate fi folosit atat pe parul umed, cat si pe parul uscat. Actioneaza precum un balsam pe care il clatesti, putand sa hidrateze parul, sa il faca mai matasos si mai stralucitor.

Cum actioneaza balsamul leave-in?

Ingredientele continute de balsamurile leave-in au rolul de a netezi exteriorul firului de par, numit cuticula, si de a hidrata intens fibra capilara. De asemenea, balsamul leave-in creeaza un strat protector la suprafata firelor de par care previne degradarea si ruperea. Folosit cu regularitate, previne aparitia firelor despicate si aspectul de par deteriorat.

De ce ar trebui sa folosesti balsam leave-in?

Acest produs te va ajuta sa ii redai sanatatea si stralucirea parului tau, mai ales daca este deteriorat sau vrei sa il lasi sa creasca. Are capacitatea de a repara structura firului de par, putand sa reduca probleme precum aspectul de par aspru, fire rebele sau par cu tendinta de rupere si nivel scazut de elasticitate.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.