Ce este densitatea parului si de ce este importanta?

1
De Cristina Tudor
28 apr. 2020

Atunci cand ne incadram parul intr-o anumita categorie ne gandim in special la cat este de lung sau la textura sa: drept, ondulat sau cret.

Insa o alta trasatura la fel de importanta, dar mai putin cunoscuta, este densitatea parului.

Ce este densitatea parului?

In termeni simpli, densitatea parului reprezinta numarul firelor individuale de par pe o suprafata de 2,5 cm patrati de scalp. In medie, o persoana are aproximativ 2200 de fire de par pe o suprafata de 2,5 cm patrati de scalp. De asemenea, in medie, pierdem intre 50 si 100 de fire de par pe zi.

In timp ce grosimea parului se refera la circumferinta fiecarui fir de par, densitatea se refera la cat de des sau rar este parul tau. Acest lucru inseamna ca o persoana poate avea un par foarte fin dar care este des (adica multe fire de par pe o suprafata de 2,5 cm patrati) sau poate avea par gros, dar cu o densitate redusa (ceea ce inseamna par cu aspect bogat, dar cu putine fire pe aceeasi suprafata).

Cum iti dai seama care este densitatea parului tau?

Pentru ca este dificil sa-ti numeri firele de par, cea mai simpla modalitate de a afla care este densitatea parului este aceea de a analiza parul prins in coada.
Pentru a face acest lucru, prinde-ti parul intr-o coada si masoara circumferinta cozii cu un centimetru. Daca are mai putin de cinci centimetri, parul tau are o densitate redusa. Daca are intre 5 si 7,5 cm parul tau are densitate medie, iar daca are peste 10 cm in circumferinta, parul tau are densitate ridicata.

Persoanele care au parul scurt ce nu poate fi prins in coada pot determina densitatea parul analizand scalpul. Daca iti poti vedea scalpul fara sa-ti atingi parul si sa-l dai la o parte, atunci cel mai probabil ai un par cu densitate scazuta. Daca scalpul este putin vizibil in partea de sus a capului, ai un par de o densitate medie, iar daca scalpul tau abia daca se vede, ai par cu densitate mare.

Cum sa afli grosimea firului de par?

O optiune este sa smulgi un fir de par de pe cap. Este recomandat sa alegi un fir de la spate, nu din partea din fata. Compara apoi firul de par cu un fir de ata obisnuit. Daca firul de par este mai subtire decat ata, parul tau este fin.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.