Ce greseli faci cand te speli. Pielea ta sufera

Ce greseli faci cand te speli, multi le fac
1
De Cristina Tudor
14 mai 2018

Dupa o zi plina, parca dusul de seara este tot ce iti poti dori. Este momentul tau de rasfat suprem.

Cei de la self.com sunt de parere ca acest clipe de relaxare se pot transforma intr-un cosmar. Citeste ce greseli faci cand te speli si vei intelege la ce se refera.

Acestia au intocmit o lista cu ce greseli faci cand te speli pe corp, poate din nestiinta, poate din graba. Cert este ca trebuie sa eviti sa mai practici aceste obiceiuri, daca te afli in categoria celor vizati.

Stai mult la dus

Daca iti plac dusuri lungi si fierbinti, ca multora, trebuie sa stii ca acest obicei favorizeaza uscarea pielii si aparitia mancarimilor si iritatiilor. In mod ideal, un dus nu ar trebui sa depaseasca durata de zece minute. Daca poti, in timpul spalarii, alterneaza jeturile de apa calda cu apa calaie spre rece. Astfel, tonifiezi pielea si obtii un efect cardio asupra organismului.

Freci pielea cu bureti si prosoape

Chiar daca te grabesti, incearca sa nu freci pielea cu buretele, apoi cu prosopul. Dermatologii atrag atentia ca aceste obiceiuri sunt nocive pentru piele. Acestea grabesc ridarea pielii si pot creste riscul de aparitie a eczemelor.

Utilizezi in exces gelurile de dus

In filme vedem secventa cazii pline de spuma, dar in realitate acest cadru este de-a dreptul toxic pentru sanatate. In produsele care ofera efect spumant sunt substante chimice periculoase pentru piele si sanatate. In locul gelurilor de dus din comert foloseste uleiurile esentiale cu efecte emoliente si de hidratare asupra pielii.

Ce greseli faci cand te speli – Incerci multe produse intr-un timp scurt

Regula aceasta ar trebui specificata la fiecare clip publicitar care se refera la produse de infrumusetare. Din dorinta de a descoperi produsul perfect pielii tale, risti sa sensibilizezi tenul si sa-l expui unor probleme serioase. In cele mai multe cazuri, poti gasi solutii doar in cabinetului unui dermatolog bun.
Daca folosesti timp indelungat unele produse, permiti pielii sa se adapteze, iar bariera naturala de protectie nu va avea de suferit.

Te speli cu apa fierbinte

Atunci cand faci dus, foloseste apa calda, nu fierbinte, pentru a nu usca si mai tare pielea, daca te confrunti cu acest neajuns. Dusurile lungi si fierbinti actioneaza ca un pansament pentru trup si suflet, mai ales dupa zile aglomerate sau ploioase. Insa, pentru piele pot face mai mult rau decat bine.