Ce tip de carare ti se potriveste, in functie de forma fetei

1
De Cristina Tudor
6 mart. 2021

Coafura potrivita poate avea un efect uimitor asupra chipului: echilibreaza proportiile fetei, pune in valoare anumite trasaturi si le estompeaza pe cele pe care nu vrei sa le evidentiezi.

Iar cararea este deosebit de importanta putand sa creeze un efect vizual puternic. Alegerile gresite in ceea ce priveste cararea sunt des intalnite, putand sa te dezavantajeze fara sa-ti dai seama. De exemplu, bretonul drept va face ca fata rotunda sa para si mai lata, iar cararea dreapta pe mijloc prelungeste si mai mult chipul cu forma alungita.

Descopera ce tip de carare sa alegi in functie de forma fetei tale:

Fata rotunda

In cazul fetei rotunde, latimea este aproximativ egala cu lungimea. Acest lucru, in combinatie cu faptul ca maxilarul si barbia sunt rotunde, creeaza impresia unui chip cu aspect circular. Tocmai aceasta simetrie face ca o carare dreapta pe mijloc sa fie alegerea perfecta. Linia perfect dreapta a cararii alungeste vizual chipul si il face sa para mai subtire. De asemenea, persoanele care au fata rotunda pot purta si o carare pe o parte sau bretonul lung pe o parte, care reduce vizual volumul fetei.

Fata dreptunghiulara

Persoanele care au fata dreptunghiulara au de obicei fruntea, pometii si maxilarul de aceeasi latime si au adesea trasaturi unghiulare, pronuntate. Este valabil in special in zona maxilarului.
In acest caz, o carare adanca pe o parte este alegerea perfecta pentru a estompa unghiurile drepte ale fetei si a alungi vizual chipul. Daca preferi bretonul, este recomandat sa alegi unul pe o parte si sa eviti bretonul perfect drept, care va accentua unghiurile ascutite.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Instagram/@anjaverderosa