Ce tunsori sa porti daca ai fata rotunda – 5 optiuni in trend

1
De Cristina Tudor
6 ian. 2020

Cele mai multe femei care au chipul rotund isi doresc ca figura lor sa para mai supla.

Iar una dintre cele mai simple si eficiente solutii este alegerea unei tunsori care reduce vizual volumul si face fata sa para mai subtire. Vedetele care au fata rotunda sunt un exemplu foarte bun din acest punct de vedere. Celebritatile aleg adesea tunsori si coafuri care le pun in valoare trasaturile si echilibreaza proportiile fetei. Cateva dintre starurile care au fata rotunda sunt cantareata Selena Gomez, modelul Chrissy Teigen sau actrita Ginnifer Goodwin.

Pentru a crea impresia unei figuri suple, specialistii citati de popsugar.com recomanda tunsorile asimetrice. Una dintre regulile esentiale este aceea de a evita tunsorile care aduc si mai mult volum in zona obrajilor, care este cea mai lata in cazul unei fete rotunde.
„Atat timp cat volumul nu este pronuntat in zona maxilarului si a obrajilor, tunsoarea va echilibra trasaturile fetei”, este de parere hairstilistul Devin Toth. In cazul in care buclele sau zona cea mai voluminoasa a parului este in dreptul celei mai late parti ale fetei, efectul va fi unul nedorit, de amplificare a rotunjimii. Descopera cinci coafuri perfecte pentru fata rotunda:

Tunsoarea lob

Denumirea „lob” este o combinatie a cuvintelor „long bob”, pe care haistilistii au dat-o tunsorii bob lung. Este una dintre cele mai apreciate tunsori de catre vedete in ultimii ani, cele cu varfurile taiate drept, bont, fiind in tendinte deja de mult timp.
Aceasta tunsoare este excelenta pentru femeile care au fata rotunda. Lobul ajunge la aproximativ cinci centimetri sub barbie, ceea ce alungeste vizual figura si echilibreaza trasaturile fetei. „Privirea este atrasa catre liniile verticale formate de par, iar parul acopera obrajii de o parte si cealalta a fetei”, este de parere specialistul.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.