4 cele mai bune ustensile pentru aplicarea fondului de ten – vei obtine rezultate profesionale

1
De Teodora Tirca
5 nov. 2019

E adevarat ce spun make-up artistii: felul cum aplici fondul de ten poate face o mare diferenta, indiferent de produsul pe care il folosesti.

Chiar si atunci cand lucrezi cu produse de calitate, rezultatele pot fi dezamagitoare daca aplicarea nu se efectueaza corespunzator. In functie de textura fondului de ten, acesta impune folosirea unei anumite ustensile de aplicare.

Iata care sunt ustensilele de care ai nevoie pentru a obtine o acoperire naturala si acel efect de filtru pe care ti-l doresti:

Cele mai bune sub 50 de lei: fonduri de ten cu acoperire buna care rezista toata ziua

1. Pensula densa cu varf rotunjit

Real Techniques Expert Face Brush, 47 lei, makeupshop.ro

Folosesc de cativa ani aceasta pensula care intinde rapid si uniform fondul de ten. Daca iti doresti o acoperire buna, atunci ai nevoie de o pensula densa, care sa te ajute sa distribui corect produsul. Este potrivita atat pentru fondurile de ten fluide, cat si pentru cele cremoase, compacte sau pentru cele mai vascoase. Daca fondul tau de ten este foarte vascos, iti recomand sa umezesti inainte pensula cu apa termala sau cu un spray facial – asa vei obtine un rezultat natural fara sa pierzi acoperirea.

2. Pensula ovala de grosime medie

Zoeva 114 Luxe Face Focus, 80 lei, sephora.ro

Preferatul tau este fondul de ten lichid, care ofera o acoperire mica spre medie? Atunci pensula ovala si nu la fel de densa precum anterioara te va ajuta sa obtii cel mai natural look fara efort. Incalzeste produsul in palma si apoi foloseste pensula pentru a aplica, prin miscari circulare, o cantitate mica de produs, incepand din centrul fetei catre extremitati.

3. Buretelul sub forma de ou

The Original Beautyblender, 89 lei, sephora.ro

Beautyblender-ul, asa cum este numit, e una dintre inventiile revolutionare in frumusete. Acesta este ideal pentru orice textura de fond de ten, pentru ca este extrem de versatil. Poate fi folosit in mai multe moduri, astfel incat sa obtii o acoperire mai mica sau mai mare, in functie de preferintele tale. Foloseste-l intotdeauna usor umezit (atentie, insa: daca e prea umed acoperire va fi mica) si aplica fondul de ten prin miscari de tapotare (presare) daca vrei acoperire mare. Pentru acoperire mica, poti trece buretelul pe fata prin miscari liniare, de „stergere”.

7 fonduri de ten care acopera fara sa incarce porii

4. Pensula plata + buretel

NYX Professional Makeup Pro Flat Brush, 75 lei, notino.ro

Combinatia dintre pensula plata si buretelul de machiaj este adesea folosita de make-up artisti pentru ca perfectioneaza tenul si confera un aspect natural. Si aceasta poate fi folosita pentru orice textura de fond de ten. Incepe prin a aplica produsul cu pensula plata, prin miscari de sus in jos, apoi treci la buretel si foloseste-l cu miscari de tapotare, pentru o uniformizare complet. Din nou, buretelul ar trebui sa fie usor umezit, altfel vei obtine un efect de masca.

Si degetele pot functiona…

Daca nu vrei sa investesti intr-o ustensila de aplicare, este adevarat ca degetele te pot ajuta sa aplici fondul de ten cu succes, insa majoritatea femeilor nu au rabdarea necesara pentru a uniformiza asa cum trebuie produsul. In cazul in care iti folosesti mainile, aplica fondul de ten prin miscari circulare si de tapotare, asigurandu-te ca fuzioneaza complet cu pielea ta. Pentru rezultate profesioniste, poti folosi la final si un buretel curat, care va absorbi excesul de produs de pe suprafata pielii.

Foto: Getty Images.