Cele mai scumpe parfumuri din lume

1
De Cristina Tudor
22 nov. 2020

Unele dintre cele mai scumpe parfumuri din lume au povesti aparte, includ ingrediente extrem de rare si sunt ambalate in sticlute din materiale pretioase.

Parfumurile de calitate reprezinta nu doar acele arome imbietoare, ci si un stil de viata. Iar parfumierii de top stiu ca un parfum exclusivist ii va atrage ca un magnet pe cei mai bogati si extravaganti oameni din lume. Dar ce justifica pretul exorbitant al unor parfumuri?

Exista trei elemente cheie care fac ca un parfum sa fie extrem de scump: ingredientele rare, ambalajul de lux si editiile limitate, exclusiviste.

Printre ingredientele foarte rare si pretioase se numara uleiuri esentiale din plante si flori rare sau substante produse de unele animale. De exemplu, moscul este extras din glandele unei c[prioare numite mosc siberian, iar ambergris provine din sistemul digestiv al casalotilor.

Iata care sunt cele mai scumpe parfumuri din lume:

Cele mai scumpe parfumuri din lume: Caron Poivre

Acest parfum cu arome deosebite a fost creat in anul 1954 pentru a marca aniversarea de 50 de ani a casei de parfumuri Caron. Este un parfum indraznet, puternic, avand note intense de mirodenii. Parfumul costa 1000 de dolari pentru 30 ml. Se comercializeaza intr-o sticluta din cristal Baccarat, decorata cu aur.

Cele mai scumpe parfumuri din lume: Hermès 24 Fauberg

Este un parfum pretios nu doar datorita compozitiei sale, ci si datorita faptului ca a fost produs in cantitate limitata, de 1000 de sticle. Pretul pentru 30 de ml este de 1500 de dolari. A fost creat de prestigioasa casa Hermes si include arome de iasomie, flori de portoval, patchouli, ylang-ylang si vanilie. Este un parfum delicat, feminin, ambalat intr-o sticluta eleganta realizata din cristal St. Louis. Numele este inspirat de adresa magazinului central Hermes din Paris.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.