Cum iti prepari masca cu zat de cafea pentru eliminarea cearcanelor

1
De Cristina Tudor
2 dec. 2021

Ai testat toate produsele posibile pentru a-ti estompa cearcanele? Incearca un remediu natural, pentru cele mai bune rezultate: masca cu zat de cafea pentru cearcane.

Obisnuiesti sa bei o ceasca de cafea dimineata pentru a alunga oboseala si a ascunde faptul ca nu ai dormit suficient? Cafeaua nu doar ca iti ofera mai multa energie si te ajuta sa te trezesti, dar in acelasi timp poate fi un remediu excelent pentru estomparea pungilor si cearcanelor de sub ochi. Este suficient sa-ti prepari o masca simpla pe baza de zat de cafea pentru a ascunde rapid acele nuante albastrui de sub ochi care iti fac privirea sa para obosita.

Cafeaua are proprietati antioxidante, ajutand la prevenirea aparitiei ridurilor. In acelasi timp cafeaua stimuleaza circulatia sanguina si are efect diuretic, ceea ce reduce acumularea de fluide care cauzeaza aparitia cearcanelor si pungilor de sub ochi.

De ce apar cearcanele si pungile sub ochi?

In afara de mostenirea genetica, un factor important pentru aparitia cearcanelor, stilul de viata este o alta cauza pentru care te poti confrunta cu cearcane. Consumul de alcool, oboseala, consumul excesiv de sare si noptile pierdute se numara printre principalele motive ale aparitiei cearcanelor si pungilor de sub ochi. Vasele subtiri de sange, aflate imediat sub pielea subtire de sub ochi, se dilata atunci cand esti obosita sau petreci prea mult timp in fata monitorului, accentuand tonurile albastre sau vinete ale cearcanelor.

Pentru a preveni aparitia cearcanelor sunt necesare in principal unele schimbari ale stilului de viata. Dormi sapte – opt ore pe noapte, evita alcoolul, redu consumul de sare si alege o perna mai inalta, care previne acumularea de fluid la nivelul fetei.

Pielea din jurul ochilor este subtire si sensibila, de aceea ar trebui sa eviti frecarea ochilor. Nu doar ca accentueaza cearcanele, dar poate duce si la formarea ridurilor sub ochi.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: depositphotos.com