Cum repari parul degradat cu ulei de cocos: 5 masti eficiente

1
De Cristina Tudor
16 apr. 2020

Uleiul de cocos a devenit un ingredient de baza in ritualurile noastre de ingrijire. Insa trebuie sa-l utilizezi corect pentru a profita de toate beneficile sale.

Afla cum sa folosesti uleiul de cocos pentru a avea un par mai sanatos si mai stralucitor.

De ce sa folosesti uleiul de cocos pentru par?

Substantele benefice din uleiul de cocos pot sa remedieze aproape orice problema a parului. Studiile au aratat ca uleiul de cocos are proprietati antibacteriene, antifungice si antioxidante, motiv pentru care poate trata numeroase probleme ale parului si scalpului. De exemplu, acidul lauric din uleiul de cocos are trei efecte majore. Hidrateaza zonele uscate ale parului si scalpului, sustine cresterea parului si reduce pierderea proteinelor din fibra capilara din cauza vopsitului, decolorarii sau folosirii aparatelor de styling cu caldura. In afara de acizii grasi cu efect benefic, uleiul de cocos este bogat si in vitamine si minerale care hranesc scalpul si foliculii.

Parul degradat este de obicei uscat, aspru, are varfurile despicate si se rupe usor. De asemenea, este lipsit de stralucire si elasticitate, iar firele rebele devin o problema majora.

Hidratarea intensa este absolut necesara pentru a-i reda frumusetea parului tau. Iar uleiul de cocos este exact acel ingredient de care parul degradat are absolut nevoie.

Iata cum sa folosesti uleiul de cocos pentru a repara parul degradat:

Tratament cu ulei de cocos si ulei de ricin

Uleiul de cocos are efecte excelente si singur, dar atunci cand il asociezi cu un alt ulei benefic pentru par amplifici aceste beneficii. La fel ca si uleiul de cocos, cel de ricin este folosit de sute de ani pentru hidratarea, ingrijirea si repararea parului. Contine antioxidanti si acizi grasi care redau stralucirea parului, repara varfurile degradate si reduc ruperea firelor.

Amesteca doua linguri de ulei de cocos cu doua linguri de ulei de ricin. Imparte parul pe sectiuni si aplica amestecul de uleiuri de la radacina pana la varfuri.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Instagram/@romeestrijd