Cum sa-ti faci apa de orez, tratamentul natural care iti repara parul

1
De Cristina Tudor
9 apr. 2021

Tratamentele naturale pentru par pe care le putem face acasa sunt de obicei ieftine si usor de folosit, de aceea apelam la ele atunci cand simtim ca parul are nevoie de un plus de ingrijire.

Un remediu foarte eficient pentru repararea parului uscat si deteriorat este apa de orez, care este folosita de sute de ani de femeile din Asia, in special de cele din Japonia.

Pentru a-ti face apa de orez ai nevoie de doar doua ingrediente: apa si orez. Beneficiile pentru par ale apei de orez sunt uimitoare, avand capacitatea de a repara parul degradat si de a-i reda stralucirea.

De ce sa folosesti apa de orez pentru par

Orezul este una dintre cerealele de baza in alimentatia oamenilor de mii de ani. Contine folat, un tip de vitamina B, minerale precum zinc si mangneziu, si este o sursa de nutrienti esentiali. Apa de orez este bogata in amidon, o substanta care acopera firul de par cu un strat protector si actioneaza ca o proteina, ajutand la repararea parului uscat si deteriorat.

Cum sa folosesti apa de orez pentru par

Pentru ca apa de orez actioneaza ca un tratament cu proteine pentru par, ar trebui sa o folosesti la fel de des cum folosesti mastile si produsele cu proteine pentru ingrijirea parului. Parul vopsit, indreptat permanent, coafat des cu aparate de styling si parul degradat au de obicei nevoie de tratament cu apa de orez. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici apa de orez pe parul uscat si sa o lasi sa actioneze timp de 20 de minute, apoi sa te clatesti. Foloseste tratamentul de doua, trei ori pe saptamana. Aplica un balsam de fiecare data cand folosesti apa de orez pentru a hidrata intens parul. Poti pastra apa de orez in frigider timp de pana la o saptamana.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Instagram/Nathalie Fanj