Cum sa-ti faci peeling acasa. Regulile importante pe care trebuie sa le respecti

1
De Cristina Tudor
3 oct. 2020

Peelingul reprezinta indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii si este o procedura cu numeroase beneficii pentru ten. Afla cum sa-ti faci peeling acasa.

Ce este peelingul?

Peelingul este un tratament care are rolul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii cu scopul de a stimula functia celulelor din straturile profunde. Agentii folositi in tratament sunt de fapt acizi, in diverse concentratii, care realizeaza exfolierea pielii. Cei mai multi dintre ei sunt extrasi din fructe.

Care sunt efectele peelingului?

Indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii are numeroase beneficii. Iata care sunt:

Un ten cu aspect sanatos – Un ten mai luminos, sanatos, prevenirea si tratarea formelor blande de acnee prin reglarea procesului de keratinizare (reinnoirea ciclica, naturala a stratului superficial al pielii) si stimularea hidratarii naturale.

Estomparea ridurilor – Ridurile superficiale pot fi estompate prin intermediul peelingului chimic.

Tratamentul hiperpigmentarii – Prin indepartarea celulelor de la suprafata tenului, peelingul chimic estompeaza petele pigmentare.

„Peelingurile realizate acasa sunt disponibile in diferite forme si concentratii care variaza de agentii de exfoliere folositi si pana la metoda de aplicare. Beneficiile lor sunt exfolierea delicata, tratarea acneei, imbunatatirea texturii pielii si estomparea petelor”, declara pentru elle.com dermatologul vedetelor, Ava Shamban.

Ingredientele active din produsele pentru peeling acasa sunt de obicei acizi precum acid glicolic, acid lactic, acid citric, retinol, acid azelaic etc.

Iata ce reguli sa respecti cand iti faci peeling acasa:

Cum sa-ti faci peeling acasa: Citeste lista ingredientelor

„Daca citirea listei de ingrediente este importanta pentru orice produs de ingrijire a pielii, acest pas este extrem de important atunci cand alegi un produs pentru peeling acasa”, spune medicul dermatolog. Un pas esential este alegerea acizilor potriviti in functie de nevoile pielii tale. „Daca vrei o exfoliere delicata, incearca un peel cu acizi din fructe. Acestia sunt foarte utili in tratarea unor probleme care variaza de la acnee si pana la pigmentare”, spune medicul. Peelingul cu enzime, obtinut din fructe precum ananas sau papaya, este de obicei o alternativa mai blanda.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Shutterstock.com.