Cum sa-ti retusezi singura sprancenele pana ajungi la salon

1
De Cristina Tudor
2 apr. 2020

Nu este deloc usor sa te pensezi singura, asa cum foate multe femei au descoperit din proprie experienta.

Cand ai oglinda intr-o mana si penseta in cealalta te simti pregatita si ai impresia ca stii exact ce faci.
Cu toate acestea, rezultatele lasa de dorit de cele mai multe ori, iar in unele cazuri regretele raman cu tine mult timp. Poti gresi foarte usor, cu consecinte pe termen lung. Unul dintre „pacatele” pe care le comitem des atunci cand ne pensam este acela ca smulgem fire de par la intamplare si fire care ni se pare ca nu ar trebui sa fie acolo.

Risti sa distrugi forma sprancenelor tale sau chiar sa creezi goluri care vor fi foarte dificil de recuperat. De aceea este de preferat sa-i lasi pe experti sa defineasca forma sprancenelor si sa aleaga ceea ce ti se potriveste cel mai bine.

Dar ce faci cu sprancenele tale in perioada in care saloanele sunt inchise? Exista cateva solutii pe care sa le incerci pentru a le retusa singura. Secretul este sa te rezumi numai la firele nou crescute si sa nu te atingi de forma sprancenelor tale.

Nu uita ca este posibil ca firele de par smulse in mod repetat sa nu mai creasca. Foliculii de par sunt afectati si astfel risti sa te confrunti cu sprancene mult subtiate sau zone fara par.

Iata cum sa-ti retusezi singura sprancenele:

Foloseste numai penseta

Poate ca esti tentata sa folosesti ceara sau epilarea cu ata urmand tutoriale de pe net. Insa este de preferat sa eviti astfel de tehnici daca nu ai experienta. In schimb, foloseste penseta pentru a smulge firele de par crescute pe langa conturul sprancenelor. „Atunci cand te pensezi, smulge firele in directia lor de crestere. Ai grija sa smulgi numai firele dintre sprancene (numai deasupra nasului), cele care coboara spre pleoape, spre tample si cele dinspre frunte.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Instagram/Olivia Culpo