Cum sa-ti vopsesti parul natural, cu frunze de nuc

1
De Cristina Tudor
10 iul. 2020

Daca visezi sa ai o culoare de par frumoasa si stralucitoare, fara sa apelezi la vopselele sintetice din comert, trebuie sa incerci variantele naturale. Afla totul despre vopsirea parului cu frunze de nuc.

Este foarte usor in prezent sa-ti schimbi culoarea parului. Trebuie doar sa-ti alegi nuanta de vopsea dorita. Dar sunt si dezavantaje: daca te-ai vopsit o data, vei fi nevoita sa te vopsesti cu regularitate luna de luna. Radacinile naturale care cresc vor deveni vizibile daca trece prea mult timp intre doua vopsiri. Pe de alta parte, vopsirea repetata afecteaza sanatatea parului, care va deveni mai uscat si deteriorat.

Din fericire, exista si solutii naturale ca sa inchizi parul la culoare. Este vorba despre ingrediente naturale care pigmenteaza parul si care nu au efecte secundare. O varianta este vopsirea parului cu frunze de nuc. Este una dintre cele mai eficiente metode, fiind folosita de mult timp in tara noastra.

Ce trebuie sa stii despre vopsirea parului cu frunze de nuc

Frunzele de nuc erau folosite de bunicile noastre pentru a-si colora parul atunci cand vopselele de par nu erau atat de usor de procurat ca in prezent. Frunzele de nuc contin tanin si pigmenti care patrund in interiorul firelor de par si le coloreaza.

Beneficiile vopsirii parului cu frunze de nuc

In afara de colorare, frunzele de nuc ofera o multime de alte beneficii parului datorita continutului de vitamine, minerale si elemente cu efect protector. Infuzia din frunze de nuc fortifica firele de par de la radacina, le reda stralucirea si contribuie la reducerea caderii parului. In acelasi timp, are capacitatea de a regla productia de sebum, fiind o alegere foarte buna pentru persoanele care au parul gras.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplah.com.