Cum scapi de cearcane – corectorul nu e singura solutie

1
De Teodora Tirca
30 aug. 2018

Cearcanele pot fi atat de incapatanate, incat nici cel mai puternic corector de pe piata nu le poate face sa dispara in totalitate. Cheia e sa actionezi din interior. Afla de ce te viziteaza atat de des si cum scapi de cearcane in mod natural.

Sunt inestetice si iti dau mari batai de cap, mai ales in zilele in care iti doresti sa renunti la machiaj. In plus, cearcanele nu sunt atat de usor de camuflat – ai nevoie de corector in nuante de piersica pentru a anula albastrul-verzui de sub ochi, de anticearcan si poate chiar si de pudra special conceputa pentru zona ochilor, care sa confere luminozitate si un aspect odihnit.

Ca sa folosesti cat mai putine produse de machiaj sau sa treci cu totul pe natural atunci cand ai chef, trebuie sa afli mai intai care sunt cauzele interne ale aparitiei cearcanelor si cum le poti preveni sau reduce semnificativ. Suprinzator, specialistii in dermatologie avertizeaza ca privarea de somn nu e principala cauza.

Deshidratarea

Mai mult decat serialul care te tine treaza pana la 3 dimineata, deshidratarea accentueaza cearcanele prin „strangerea” pielii din jurul ochilor, lucru ce va face ca ochii sa para adanciti in orbite. Asigura-te ca te hidratezi suficient pe parcursul zilei, ba chiar iti recomand sa-ti incepi ziua cu un pahar mare de apa, in care ai pus lamaie si felii de castravete.

Oboseala

Sigur ca ochii tai vor arata mult mai bine dupa un somn odihnitor. Privarea de somn face ca pielea sa para mai terna si mai palida, astfel ca cearcanele vor fi mai evidente. Dormi cel putin 7-8 ore pe noapte si respecta un program strict de somn – mergi la culcare si trezeste-te la aceeasi ora in fiecare zi.

Incordarea ochilor

Toate ecranele in care privesti zilnic – televizor, laptop, telefon etc. – iti solicita ochii, provocand incordare constanta. Vasele de sange din jurul ochilor devin mai mari si mai proeminente, si astfel apar acele cearcane intens colorate. Daca nu cumva planuiesti sa te muti undeva pe munte, e greu sa renunti complet la tehnologie. Dar, sincer vorbind, poti reduce considerabil timpul petrecut pe social media. Stabileste un program fix de folosire a internetului – de exemplu, sa nu mai ai voie pe Instagram dupa ora 7 seara. Pentru a-ti odihni ochii, alege mai bine sa faci sport, sa iesi in oras cu prietenele sau la o plimbare relaxanta.

Reactiile alergice

Nu sunt primul lucru la care te gandesti, insa reactiile alergice si uscaciunea ochilor sunt responsabile de aparitia cearcanelor. Cand ai o reactie alergica, organismul tau produce histamina in exces, ca raspuns la bacteriile daunatoare. In timpul acestui proces, vasele de sange din jurul ochilor se dilata si devin mult mai vizibile. Pentru a tine sub control reactiile alergice, fa-i neaparat o vizita medicului specialist.

Expunerea la soare fara protectie

Desi se vorbeste mai mult ca niciodata despre cancerul de piele si despre importanta protectiei solare, foarte multi dintre noi inca nu concep sa poarte SPF zilnic pe timp de vara. E de inteles, pana la urma – cele mai multe creme cu factor de protectie nu au o textura prietenoasa si usor de folosit. Insa pretul pe care il vei plati este hiperpigmentarea, mai ales in zona de sub ochi, unde pielea e subtire si fragila. Petele pigmentare vor crea o umbra maronie inestetica in jurul ochilor tai, pe care foarte multi oameni o confunda cu cearcanele.

Daca ai probleme de hiperpigmentare in zona ochilor, e musai sa folosesti zilnic o crema cu SPF 30. Aplic-o doar in jurul ochilor si foloseste protectie solara mai scazuta pe restul fetei in cazul in care nu te expui la soare. Oricum, lumina solara iti afecteaza pielea chiar si atunci cand te expui pentru 5 minute, in drum spre metrou sau hipermarket. Specialistii recomanda protectie indiferent de anotimp.

Foto: Instagram – Beauty Is Boring