De ce este important sa folosesti crema de maini cu SPF

1
De Teodora Tirca
6 iun. 2021

Dar uitam ca mainile sunt cele care ne tradeaza intotdeauna varsta si ca sunt predispuse la imbatranire prematura daca nu le ingrijim corect.

Indiferent cat de atente suntem la aplicarea cremei cu protectie solara pe fata si la rutina anti-aging de ingrijire a tenului, daca uitam de maini, este ca si cum nu am face nimic.

Care sunt principalele de semne de imbatranire aparute la nivelul mainilor?

Mainile noastre sunt aproape intotdeauna expuse la razele UV nocive, in special atunci cand conducem, ceea ce duce la aparitia ridurilor, petelor pigmentare, cunoscute si ca pete de varsta, si chiar a cancerului de piele.

Un lucru mai putin cunoscut este ca petele de varsta nu au nimic de-a face cu varsta. „Acestea sunt cauzate de expunerea la soare”, spune medicul dermatolog Eileen Lambroza, potrivit prevention.com. Desi cei care iubesc sa se bronzeze le fac mai devreme, petele de varsta apar de obicei in cazul celor de peste 50 de ani, care au acumulat de-a lungul vremii ore de expunere la soare.

Specialistii recomanda sa aplici produse de protectie solara pe toate zonele de piele expuse, indiferent de vreme sau perioada anului.

„Aplica in fiecare dimineata crema cu factor de protectie solara pe fata, gat, maini si pe partea superioara a pieptului, daca porti decolteu”, declara medicul dermatolog Robert Anolik pentru intothegloss.com.

”Aceste zone sunt expuse degradarii provocate de razele UV la nivelul ADN-ului celular, ceea ce creste riscul aparitiei cancerului de piele. Este usor sa observam petele si ridurile de pe maini, iar acestea pot indica cu usurinta varsta reala a unei persoane”, a adaugat medicul.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.