De ce tot mai multe femei isi injecteaza botox in zona umerilor?

1
De Teodora Tirca
16 aug. 2023

„Traptox” este cel mai nou trend de injectare cu botox, cu peste 2,3 milioane de vizualizari pe TikTok.

„In timp ce toxina botulinica este de obicei injectata pe fata pentru a trata liniile si ridurile si pentru a ajuta la crearea unui aspect intinerit, Traptox este numele dat procedurii care presupune injectarea acestei substante in muschii trapezi”, explica Nina Prisk, asistent estetician la clinica Update Aesthetics.

De unde a aparut aceasta tendinta? Muschiul trapez a devenit recent subiect de discutie in spatiul retelelor de socializare dupa ce Kim Kardashian a fost criticata pentru ca si-a editat umarul in Photoshop pentru o postare pe Instagram. De aici a pornit o discutie mult mai ampla despre proceduri care pot infrumuseta zona umerilor si a gatului.

Ce este muschiul trapez?

„Muschiul trapez este un muschi mare, superficial, care se intinde de la spatele craniului de-a lungul coloanei vertebrale, pana la vertebrele toracice inferioare si se extinde lateral pana la omoplat. Este responsabil pentru multe miscari ale umerilor si gatului, inclusiv ridicarea si stabilizarea umerilor, precum si mentinerea unei posturi adecvate”, explica specialistul.

Cum functioneaza botoxul injectat in muschiul trapez?

„Botoxul paralizeaza partial muschii din aceasta zona prin inhibarea neurotransmitatorilor”, explica Prisk. „Este un efect reversibil, astfel ca in timp aceasta functie este recastigata daca renunti la botox. Insa prin relaxarea acestora cu ajutorul injectarii de toxina botulinica se obtine subtierea muchilor. Zona umerilor devine mai conturata, mai feminina, la fel si gatul. Unele femei care vin ca cabinet isi injecteaza botox inclusiv in gambe, pentru a le subtia.”

Este o procedura sigura?

„Botoxul, atunci cand este administrat corect, poate ajuta la reducerea tensiunii musculare si poate impiedica un muschi sa devina prea proeminent, iar aici putem vorbi si despre muschii maseteri, responsabili pentru scrasnirea dintilor. Nu mai e de mirare ca acum botoxul este disponibil si pentru zona umerilor, acolo unde femeile acumuleaza cea mai multa tensiune. Pe termen lung, efectul este si estetic, de subtiere, creand efectul unui gat mai lung si mai subtire sau mai multa definitie in zona umerilor”, adauga Nina Prisk.

„Ca si in cazul tuturor tratamentelor cosmetice, iti recomand sa mergi la un medic certificat, cu experienta, daca esti interesata de aceasta procedura”, avertizeaza Prisk.

Foto: Instagram/@kimkardashian