Frantuzoaicele renunta la acest produs de machiaj esential

1
De Mia Nicolescu
12 mart. 2022

Naturaletea este imbratisata de tot mai multe femei din intreaga lume. Daca pana acum ne-am ferit sa iesim in societate fara un machiaj impecabil, in 2022 se renunta la unul dintre cele mai consumate produse de cosmetica.

Daca societatea nu ne-ar mai scoate in fata tipare de urmat in ceea ce priveste aspectul fizic, noi ne-am iubi cu siguranta mai mult. Ne-am privi in oglinda si ne-am zambi, ne-am spune cuvinte frumoase si nu am mai simti nevoia sa ne comparam.

Din fericire, specialisti in arta frumusetii vin in sprijinul nostru si adopta tot mai des machiajul natural. Si nu este vorba despre machiajul natural care necesita multe produse cosmetice pentru obtinerea unui look perfect, ci un machiaj cu cat mai putine produse. Spre exemplu, se vorbeste mult despre frumusetea pariziana, care inseamna, printre altele, renuntarea la anticearcan sau concealer.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Chloé (@chloe)

Frumusete pariziana fara anticearcan

La Saptamana Modei de la Paris, cercurile negre din jurul ochilor au avut voie sa straluceasca. “Sunt pro frumusetea frantuzeasca – cred ca este cu adevarat sexy sa pui in valoare acele tonuri superbe din jurul ochilor tai”, sustine make-up artistul Hannah Murray.

Pentru show-ul Chloé, aceasta a lasat privirea incruntata a fotomodelului Amber Valetta aproape goala: fara rimel, fara gene ondulate, fara sablon pentru sprancene si fara corector care incarca. “Prea mult corector iti schimba forma fetei – iti pierzi dimensiunea”, a adaugat specialistul.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Amber Valletta (@ambervalletta)

Naturaletea cearcanelor a fost o atitudine intalnita pe tot parcursul saptamanii la Loewe, Meryll Rogge, Anne Isabella si chiar la spectacolul Dior (binecuvantata fie Rihanna). Make-up artistul Peter Philips a renuntat la anticearcan pentru un aspect mai putin fals, potrivit unei colectii prin care Maria Grazia Chiuri a dorit sa reprezinte un moment in viitor in care femeile conduc lumea — si isi creeaza propriile coduri de frumusete.

Cele mai bune ingrediente anti-imbatranire

Hannah Murray l-a numit machiaj “brut, dur, puternic”. “Trebuie sa arate cool”, a spus ea despre distributia de personalitati. In culise, la Serres du Parc André Citroën (o sera enorma plina cu pamant si lumina naturala), totul a inceput cu tratamentele faciale Tata Harper, unde crema pentru ochi reconfortanta a inlocuit acoperirea opaca.

“Scopul meu a fost sa amplific frumusetea naturala a modelului”, a explicat Tata Harper in culisele show-ului. “Pentru mine, pielea sanatoasa este cel mai bun machiaj.”. Exista multe modalitati pentru a improspata si reda vitalitatea fetei cu produsele de ingrijire a pielii – fara a fi nevoie de mult machiaj.”

Nascuta in Marea Britanie, Hannah Murray s-a mutat recent la Paris si spune ca ” imi place sa vad frumusetea pariziana in jurul meu tot timpul, sunt fascinata de acea lipsa de efort”.

Foto: Instagram/Chloe Lecareux