Greseala pe care o faci atunci cand aplici serumul cu vitamina C

1
De Teodora Tirca
10 nov. 2020

Daca aplici serumul cu vitamina C in acest mod, nu vei obtine beneficiile pe care le astepti.

Serumurile cu ingrediente active sunt scumpe, asa ca nu ne permitem sa facem greseli de aplicare ce compromit rezultatele pe care le asteptam. De asemenea, exersam rabdarea in ceea ce priveste rutina noastra de ingrijire: aplicam serumul in fiecare zi, timp de mai multe luni, pentru a vedea mai putine pete pigmentare si riduri. Ar fi pacat ca asteptarea noastra sa fie in zadar.

Cand discutam despre vitamina C, exista mai multi factori care ne pot impiedica sa obtinem rezultatele dorite: da, modul de aplicare, dar si ambalajul serumului pe care il cumparam. Retine ca vitamina C pura (acidul ascorbic) este extrem de instabila, de aceea trebuie ambalata intr-o sticluta opaca, ce se inchide etans – sticlutele cu pipeta sunt cele mai recomandate – pentru ca lumina soarelui si oxigenul sa nu degradeze formula.

5 produse care te infrumuseteaza instant (fara strop de machiaj)

Nu te astepta la rezultate miraculoase daca ai cumparat vitamina C in amabaj de tip borcan cu capac – acest tip de ambalaj nu poate pastra conditiile de care au nevoie vitamina C, dar si alti antioxidanti, pentru a produce rezultate atunci cand sunt aplicate topic. „Cand e expusa la lumina, aer si caldura, vitamina C oxideaza destul de rapid”, confirma Julia T. Hunter, fondatoare a Wholistic Dermatology.

Greseala pe care o faci cand aplici vitamina C

Revox Just Vitamin C 20%, 23,20 lei, redus de la 29 lei, douglas.ro

Probabil ai auzit deja, poate chiar de la mine, ca multe serumuri trebuie sa fie aplicate pe pielea usor umeda pentru a spori si mai mult hidratarea. De exemplu, acidul hialuronic actioneaza minunat atunci cand e aplicat pe pielea umeda, deoarece aceasta modalitate ajuta moleculele de acid hialuronic sa atraga si mai multa hidratare in piele. Insa lucrurile se schimba atunci cand vorbim despre aplicarea vitaminei C.

5 tunsori usor de intretinut pentru parul lung

La contactul cu apa, vitamina C se poate deteriora, ceea ce inseamna ca nu mai produce rezultate. Solutia e simpla: asteapta 60 de secunde pentru a te asigura ca fata ta e complet uscata dupa ce te-ai sters cu prosopul si abia apoi aplica vitamina C. Iti recomand sa nu amesteci serumul cu alte serumuri cu ingrediente active, mai degraba le poti aplica alternativ.

Foto: Cara Delevingne pentru Dior Skincare